Els Mossos d'Esquadra participen en una jornada formativa a Vallter

Els agents van tractar els diferents sistemes de localització de persones en rescats a través de la telefonia mòbil

A la formació hi han participat 36 agents de diversos cossos policials
A la formació hi han participat 36 agents de diversos cossos policials | @mossos.
Redacció
09 de febrer del 2022
Actualitzat a les 12:55h
Agents dels Mossos d’Esquadra van assistir el passat 4 de febrer a una jornada formativa a Vallter sobre els diferents sistemes de detecció de telefonia mòbil que es poden utilitzar durant les recerques de persones en l'àmbit nival i d'allaus i, en general, al medi natural.


A la formació hi van participar com a docents efectius de l’Àrea Central de Mitjans Tècnics dels Mossos i Bombers d’Andorra. Cada cos va explicar els mitjans dels quals disposa, quines característiques tècniques i operatives tenen, quan es poden fer servir i les seves capacitats.

Aquesta formació té com a principal objectiu posar a prova la tecnologia que disposa el cos de Mossos d’Esquadra per poder localitzar telèfons mòbils en recerques al medi natural.

Durant la formació també es va treballar amb el nou aparell terrestre que ja disposen els Bombers d’Andorra i la Gendarmerie nationale francesa. Amb l’ús d’aquest aparell la Gendarmerie ja ha pogut localitzar 15 persones, de les quals tres van poder ser rescatades amb vida.

En aquesta jornada, que es va organitzar a l’estació d’esquí Vallter, hi van participar un total de 36 efectius de diferents serveis policials. Entre aquests: l’Àrea Regional de Recursos Operatius de Girona (ARRO), l’Àrea Bàsica Policial del Ripollès, l’Àrea Central de Mitjans Aeris (UCHELL i UDRONS), la Unitat d'Intervenció en Muntanya (UIM) i la Unitat Canina (UCAN).