1 de 10
MOT AL CAMP

Les Veus del MOT ja ofereixen vídeos dels autors del festival de literatura Olot-Girona

El Festival MOT 2022 inicia, també, els clubs de lectura i anuncia dos nous autors: Núria Bendicho i Miquel Martín Serra

Paolo Cognetti ha fet el seu vídeo des d'un refugi a la Vall d'Aosta, a 1.900 metres d'altura. | Esteve Plantada.
per Xavier Borràs, Olot, Catalunya | 14 de gener de 2022 a les 13:38 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de gener de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Festival MOT 2022, el MOT Al Camp –centrat en la ruralitat–, que se celebrarà enguany a la Sala El Torín d'Olot (17-19 de març) i a la Biblioteca Carles Rahola de Girona (24-26 de març) s'avança amb les Veus del MOT, els clubs de lectura i anuncia, a més a més, la suma de dos nous autors a l'esdeveniment: Núria Bendicho i Miquel Martín Serra.

Les Veus del MOT del MOT 2022 són una sèrie de vídeos breus en què prop d’una vintena dels autors convidats s’adrecen directament als lectors per reflexionar sobre com la ruralitat és present a la seva obra, juntament amb la lectura d’un fragment d'algun de llurs texts. 


Els vídeos romanen aplegats al canal de YouTube del MOT i també s’hi pot accedir des del web del festival. Aquesta primera presa de contacte entre autor i lector vol ser una prèvia de la trobada més llarga i presencial que tindrà lloc durant les setmanes del MOT 2022.

Les Veus del MOT van sorgir a partir de les restriccions imposades arran de la pandèmia i després de la cancel·lació de l’edició del festival del 2020 amb la voluntat de propiciar la reflexió prèvia al MOT i alleugerir l’espera del públic per a la següent edició.
Clubs de lectura. Llegim el MOT


Les biblioteques de Girona i la Biblioteca Marià Vayreda d’Olot tornen a organitzar els clubs de lectura Llegim el MOT. Acompanyats d’un conductor expert en literatura, es conversarà sobre alguns dels títols que es poden trobar a la llibreria del MOT durant els dies del festival. 

Llegim el MOT és una oportunitat per al públic del festival d’aprofundir en l’obra dels autors que ens visitaran a cada ciutat, abans no tinguem l’ocasió d’escoltar-los en directe. 

A Girona, en tres sessions entre gener i març, llegiran La casa de foc, de Francesc Serés; Temporada de huracanes, de Fernanda Melchor, i Les vuit muntanyes, de Paolo Cognetti. A Olot, en dues sessions, una el febrer i l’altre el març, llegiran La drecera, de Miquel Martín Serra, i Terres mortes, de Núria Bendicho

Els clubs de lectura són gratuïts, però amb capacitat reduïda. Per això, cal inscriure-s’hi prèviament a través del web de les biblioteques de Girona o presencialment a la Biblioteca Marià Vayreda d’Olot. Els llibres es poden recollir a les biblioteques.
 

Núria Bendicho i Miquel Martín Serra, nous autors del Festival MOT 2022. Foto: @FestivalMOT


Núria Bendicho i Miquel Martín Serra, nous autors confirmats


Núria Bendicho i Miquel Martín Serra se sumen a la llista d’autors confirmats juntament amb Selva Almada, Anna Ballbona, Xuan Bello, Paolo Cognetti, Raül Garrigasait, Fernanda Melchor, Mercè Ibarz, Toni Sala, Francesc Serés i María Sánchez.

D'altra banda, junt amb els centres de secundària de la Garrotxa i el Gironès i els Serveis Educatius de la Generalitat d’ambdues comarques, el festival MOT està preparant el MOT INS per a atansar la literatura als joves de secundària i batxillerat a través d’experiències literàries. El MOT INS s’iniciarà amb un taller inaugural el mes de febrer i amb diverses sessions presencials i virtuals que tindran lloc el 2 de març a Olot i del 16 al 18 de març a Girona. 

El MOT Al Camp


El MOT 2022 s’endinsa en el món rural des de la literatura amb les comissàries Maria Bohigas Sales i Roser Vernet Anguera. La vuitena edició d’aquest festival literari tindrà lloc entre el 17 i el 26 de març a Olot i a Girona. Amb el lema “Al camp” es vol emfasitzar de quina manera i des d’on es fa literatura sobre el món rural.

Està organitzat per l’Ajuntament de Girona i per l’Ajuntament d’Olot, amb el suport de la Diputació de Girona i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i té la voluntat principal de fomentar la lectura i la divulgació literària, tot apropant escriptors de primer nivell des de la proximitat. 
Participació