llengua

L'entrenador del Girona: «Qui no entengui que aprenc català per integrar-me té la ment curta»

Michel Sánchez, nascut a Madrid, creu que parlar la llengua del lloc on es treballa és un tema d'"educació"

per Lluís Girona, Barcelona, Catalunya | 12 de gener de 2022 a les 16:07 |
Michel Sánchez, entrenador del Girona | Girona FC
Michel Sánchez, entrenador madrileny del Girona, s'està guanyat l'estima de l'afició pel gran futbol i pels grans resultats de l'equip, que va encaminat cap a les posicions altes de la segona divisió, les que fan somiar amb l'ascens a la màxima categoria del futbol espanyol. Ara bé, el tècnic de Vallecas també ha enamorat pels seus esforços per adaptar-se al país i aprendre el català.

En una entrevista a la Cadena Ser aquest dimarts a la nit, ha tornat a defensar el fet que vulgui aprendre la llengua del lloc on treballa. "Aprenc el català per integrar-me i qui no entengui és que té la ment curta", ha afirmat. Pel tècnic del Girona, es tracta d'un tema d'"educació" i creu que haver-se criat a Vallecas ajuda, perquè "atreu gent obrera que se sent a casa" i això, diu, és el que ha après des de petit.

 
L'entrenador va començar demanant que els periodistes li fessin les preguntes en català i mesos després ja s'atreveix a respondre'ls en la mateixa llengua. Comet errors, com és normal, però mentre avancen les setmanes, les rodes de premsa d'abans i després dels partits ja són pràcticament íntegres en català, més enllà de les preguntes dels mitjans en castellà.


Altres notícies que et poden interessar
 

Participació