L'oposició s'ajunta per a fer fora la batllessa de Setcases

Presenten una moció de censura contra Anna Vila, que en aquests moments governa en solitari

Anna Vila, en una imatge d'arxiu.
Anna Vila, en una imatge d'arxiu. | ACN .
NacióGirona
11 de gener del 2022
Actualitzat a la 13:28h
La batllessa de Setcases (ERC), Anna Vila, sembla que té els dies comptats al capdavant del Consistori. Tres dels quatre regidors de l’oposició han presentat aquest dilluns, 10 de gener, una moció de censura per a fer-la fora. La iniciativa ja feia temps que es cuinava.

Anna Vila estava governant en solitari des del passat mes de maig, quan els dos regidors d’ERC que l’acompanyaven –Joan Casadevall i Núria Vila– van renunciar i van passar a ser regidors no adscrits. La batllessa va assumir totes les regidories.

Precisament, Joan Casadevall, que és un dels que signa la moció, és el nou candidat a batlle i té tots els números per a substituir Anna Vila. El ple, per a fer efectiu el relleu, es farà en breu, en un dia que encara cal confirmar. 

Aquesta és la segona moció de censura en poc temps. Anna Vila ja va accedir al càrrec a través d’aquest sistema l’any 2027, quan es va fer fora Carles Fernández (PSC-Independents de Setcases). El socialista continua al consistori com a regidor i és un dels qui ha signat la moció de censura contra l’actual batllessa.