1 de 10
Educació

La Fundació Impulsa promou la campanya de microdonacions #ConfioEnElsJoves

Per a becar joves amb compromís i motivació –amb dificultats socials i econòmiques–, perquè puguin cursar cicles de Formació Professional

Alguns dels joves «impulsers» becats des de la Fundació Impulsa. | @FundacioImpulsa.
per NacióGirona, Olot, Catalunya | 30 de desembre de 2021 a les 13:06 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de desembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Fundació Impulsa és present a les comarques de la Garrotxa, Osona, Berguedà, el Moianès, el Bages i el Baix Empordà i als municipis de Terrassa i Sabadell, on beca joves amb compromís i motivació però amb una situació socioeconòmica vulnerable, perquè puguin accedir a cicles de Formació Professional (FP). Concretament, aquest curs 20212022 beca un total de 247 joves que reben un acompanyament integral, tot potenciant la seva formació i creixement personal, una aposta per la igualtat d’oportunitats i pel teixit empresarial del territori. 

El Mètode Impulsa promou una xarxa d’agents del territori entorn els joves que garanteixen un acompanyament econòmic, tecnològic, humà, social i laboral. Des del procés de selecció, fet per l’equip psicopedagògic de la Fundació Impulsa de la mà dels centres educatius i de l’administració pública, fins a l’entrega d’un ordinador portàtil, l’acompanyament d’una persona mentora arrelada al territori, la vinculació amb empreses o la realització d’un voluntari per part dels  joves becats. 

 

Des del 2015, s’han becat més de 360 joves d’Osona, la Garrotxa, el Berguedà, el Moianès, el Bages, el Baix Empordà, Sabadell i Terrassa. Més d’un 90% d’aquests  joves es titulen cada any, molt per sobre del 50% de la mitjana de Catalunya, un indicador d’èxit del Mètode Impulsa.
 

Aquests resultats i la sostenibilitat econòmica del projecte és possible gràcies a la solidaritat de més de 100 Organitzacions Impulsores, una xarxa d’empreses, fundacions i administracions públiques que aposten per futur professionals dels joves que més ho necessiten, 
 
En aquesta línia, enguany volen fer un pas més, com explica la seva directora executiva, Alejandra Manau: “El projecte de la Fundació Impulsa neix de la iniciativa empresarial i fins el moment el finançament ha provingut d’empreses fonamentalment vinculades als nostres territoris d’actuació.
 

Pep Berga va presentar la iniciativa de la Fundació Impulsa des de l'Ajuntament d'Olot. Foto: @olotuit.


Amb la campanya #ConfioEnElsJoves busquem també promoure que la ciutadania prengui consciència de la realitat social d'aquests joves i també se sumi a fer realitat les beques Impulsa, que tan bon resultat dona als joves Impulsers. Per això, fem una crida al teixit ciutadà a sumar-se en el projecte fent un donatiu a través d'aquest enllaç".
 
Per a més informació sobre la Fundació Impulsa es pot consultar la seva web i la Memòria d’activitat 2020-2021 clicant aquí. 

 
Participació