successos

Multen tres homes amb 3.000 euros per empadronar immigrants i fer-los passar per turistes

Els sancionats, de la Garrotxa i del Ripollès, van demanar una carta d'invitació a la policia de Camprodon i un cop els estrangers eren aquí hi romanien de manera irregular

per NacióGirona, Olot, Catalunya | 28 de desembre de 2021 a les 12:16 |
Un agent de la policia espanyola en una foto d'arxiu. | Europa Press.
La Policia Nacional espanyola ha multat tres homes amb 3.000 euros per empadronar immigrants fent-los passar per turistes. L'engany s'ha descobert des de la comissaria de Camprodon.

Els tres homes, que viuen dos a la comarca del Ripollès i un a la veïna de la Garrotxa, van demanar una carta d'invitació a la comissaria de Camprodon tot dient que els estrangers arribarien a Catalunya de visita i s'hi estarien uns dies. Un cop aquí, però, els empadronaven, i quan s'acabaven els dies de l'estança, els immigrants romanien aquí de manera irregular.


Segons informa el cos policiac, les multes s'han interposat al llarg d'aquest darrer trimestre de 2021. La Unitat d'Estrangeria i Documentació de Camprodon va detectar els enganys i va actuar en conseqüència. Va obrir un expedient d'expulsió per als immigrants que havien arribat aquí a través d'aquest estratagema i va interposar multes als qui els havien convidat.

En concret, per a cadascun dels casos, la policia espanyola ha demanat a la Subdelegació de l'Estat que els imposi una sanció de 3.000 euros. Segons explica la policia, les cartes d'invitació en cap cas no es poden fer servir per a romandre al país de manera irregular. La llei preveu que les multes per a aquells qui ho facin puguin ser de fins a 10.000 euros.


Dels tres homes a qui s'ha multat, un d'ells ha reconegut haver comès l'engany i ja ha abonat la sanció. En aquest cas, amb una rebaixa, ja que s'ha acollit a l'apartat de la llei que ho permet.

 

Participació