Elvira Tenorio i Francesc Reina amb Josep Dolcet guanyen els premis INNOVACC

En l’Assemblea General del clúster, a la Vall de Bianya, s’ha aprovat el canvi de nom de l’entitat que ara serà "INNOVACC. Clúster català de la carn i la proteïna alternativa"

NacióGirona
22 de desembre del 2021
Actualitzat a les 10:26h
Els guardonats amb els premis a Ca l'Enric, a la Vall de Bianya.
Els guardonats amb els premis a Ca l'Enric, a la Vall de Bianya. | @innovacc_cat.
Aquest dimarts, 21 de desembre, s’ha fet l’Assemblea General de socis d’INNOVACC, a Ca l’Enri, a la Vall de Bianya, amb la presència d’unes 50 persones. Al principi de l’acte s’han lliurat els Premis INNOVACC a la innovació tecnològica en l'àmbit carni. En aquesta edició s'ha unificat el quart i cinquè lliurament dels premis (ja que, per causa de la pandèmia l’any 2020 es va decidir traslladar el premi al 2021).

Els guanyadors de les dues categories del Premi han estat:
  • Categoria Premi Universitat: 
    • Guanyadora: Elvira Tenorio Laranga (Universitat de Girona) amb el projecte “Producció i purificació de la ferroquelatasa porcina”. Dotació: 2.500 € alumne + 2.500 € universitat.
    • Accèssit: Berta Torrents Masoliver (Universitat de Lleida) amb el projecte “Caracterització d’ingredients basats en la formació de zinc-protoporfirina pel desenvolupament de productes carnis sense nitrificants”. Dotació: 1.250 € alumne + 1.250 € universitat.
  • Categoria Promoció de la Cultura de la Carn:
    • Guanyadors: Francesc Reina Bosch i Josep Dolcet Llaveria, amb el projecte “Propostes per l’evolució (i revolució) en la xarcuteria popular. De la tradició a la renovació: carns, colors, formes, textures i sabors. 1990-2021”. Dotació: 5.000 €.
    • Accèssit: Maria Dolors Guàrdia Gasull, amb el projecte “Maridatge d’olis i derivats carnis: El cas del pernil curat i l’oli d’oliva verge extra”. Dotació: 2.500 €
Durant l’Assemblea s’ha aprovat el canvi de denominació de l’entitat d’"Associació Catalana del Sector Carni Porcí INNOVACC” a "INNOVACC. Clúster català de la carn i la proteïna alternativa".

També, s’ha presentat el Pla d’accions 2022 del clúster que preveu més de 25 activitats relacionades amb la innovació al sector carni i de la proteïna alternativa. De manera específica, s’ha presentat el Pla d’accions en l’àmbit de la proteïna alternativa per als propers mesos, organitzat per INNOVACC i ACCIÓ.
 

Un moment de l'Assembea General d'INNOVACC celebrada a la Vall de Bianya. Foto: @innovacc_cat.


Durant l’assemblea s’han realitzat les següents PONÈNCIES:
  • RODAPORK. Selecció de Duroc per a un model productiu de carn de porc tradicional i diferenciada (Guillermo Usero, Universidad de Murcia) o TH_CARN_4.0. Anàlisi i Optimització de les condicions tèrmiques i higromètriques dels processos de la indústria càrnia (Xavier Albets – AKO, Josep Comaposada - IRTA)
  • Ponències proteïna alternativa: 
    • De la regeneració de teixits humans a la carn cultivadaArnau Pla (Institut Químic de Sarrià – Universitat Ramon Llull) 
    • Proteína vegetal, mucho más que una tendenciaRoselyne Chane (Alimentos Sanygran)