1 de 10
coronavirus

Salut habilita nou punts de vaccinació pediàtrica a les comarques gironines

Les primeres dosis del fàrmac s'administraran als punts de la seu de la Generalitat a Girona i a l'Espai Mercat de Calella

D'avui en endavant es posa en marxa la vaccinació per a les mainades de 5 a 11 anys. | Josep M Montaner.
per NacióGirona, Olot, Catalunya | 15 de desembre de 2021 a les 12:56 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de desembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La regió sanitària de Girona dóna el tret de sortida aquest dimecres a la tarda a la vaccinació de la Covid-19 perquè els familiars que ho vulguin portin els infants d'entre 5 i 11 anys a injectar-los el fàrmac de Pfizer atenuat en diversos centres de les comarques gironines.

Les primeres dosis s'administraran als punts de la seu de la Generalitat a Girona i a l'Espai Mercat de Calella (Maresme). Al llarg dels següents dies aniran obrint la resta de punts de vaccinació per a infants fins a arribar a un total de nou distribuïts arreu del territori i d'abast supramunicipal. La majoria d'aquests espais ja estan operatius en el marc de l'estratègia de vaccinació a majors de 12 anys i en els propers dies incorporaran també una línia pediàtrica.


Es tracta dels punts vaccinals del Casal Marià d'Olot, del Molí de l'Anguila de Figueres, la Sala Eudald Graells de Ripoll i el local Mas Enlaire de Blanes, a banda dels de Girona i Calella. A aquests sis punts, s'hi afegeixen tres nous espais que funcionaran de la mateixa manera: el Pavelló Saioners de Santa Coloma de Farners, l'Espai Cultural La Bòbila de Palafrugell i l'Hotel Splash de Pineda de Mar, que es convertiran en punts de vaccinació poblacional com la resta. Així, s'hi vaccinarà tant infants com la resta de la població. Els punts de vaccinació pediàtrica entraran en servei progressivament a partir de demà i fins al dia 20.
Punt de vaccinació  Lloc Dia d’inici Horari
Girona Seu de la
Generalitat Girona

(Sales Mèdiques)
15 de desembre De 16h a 19h
Calella Espai Mercat 15 de desembre De 15h a 19h
Ripoll Sala Eudald
Graells
16 de desembre  De 15h a 19h
Olot Casal Marià 16 de desembre  De 15h a 18h
Pineda Hotel Splash 16 de desembre  De 9h a 13h
Blanes Mas Enlaire 17 de desembre De 15h a 18h
Santa Coloma de

Farners
Pavelló Saioners 17 de desembre De 15h a 19h
Figueres Molí de l’Anguila 19 de desembre  De 9h a 13h
Palafrugell La Bòbila 20 de desembre De 16h a 20h

A partir de l'obertura, tots els punts de vaccinació fan la seva pròpia programació, que s'anirà adaptant cada setmana. Les famílies han de demanar hora per vaccinar els seus infants a vacunacovidsalut.cat. Majoritàriament, i durant els primers dies, mentre duri el curs escolar, la vaccinació es desenvoluparà en torn de tarda. Al punt de la Generalitat, a partir del 23 de desembre es passarà a vaccinar els infants matí i tarda, exceptuant el 24 i 31 de desembre i el 5 de gener, que es farà jornada de matins en tractar-se de vigílies de festius.

L'estratègia es complementarà amb la vaccinació de proximitat en diversos centres d'atenció primària (CAP) per als infants inscrits a l'Àrea Bàsica de Salut corresponent. Així, inicialment a la regió sanitària de Girona, alguns CAP també podran vaccinar infants de 5 a 11 anys.
 

El Casal Marià d'Olot serà el punt de vaccinació per a infants a partir de demà. Foto: @icsgirona.


Aquests CAP seran a Banyoles, Salt, Roses, Sant Feliu de Guíxols, Cassà de la Selva i Canet de Mar, sense perjudici que els infants d'aquestes àrees bàsiques de salut (ABS) també puguin adreçar-se a un punt de vaccinació poblacional. Salut informa que està treballant per a estendre progressivament la vaccinació pediàtrica a més CAP.

Aquests CAP també aniran començant a administrar vaccins als infants quan obrin els punts de manera progressiva, entre dijous i el 23 de desembre, en funció del centre.
CAP Lloc Dia d'inici de la vaccinació Horari
Salt Mòdul exterior al
CAP Alfons Moré i
Paretas 
Dijous 16 de desembre De 14h a 19h
Banyoles Mòdul exterior al
CAP
Divendres 17 de desembre  De 15h a 19h
Sant Feliu de
Guíxols
CAP Sant Feliu de
Guíxols
Divendres 17 de desembre De 15h a 19.30h
Roses Mercat Dissabte 18 de desembre De 16h a 19h
Canet Centre Riera
Gavarra
Dijous 23 de desembre De 15h a 19h
Cassà de la Selva CAP Cassà de la
Selva 
Dimarts 21 de desembre De 9h a 13h

El fet que la preparació i les dosis d'aquest vaccí sigui diferent a l'habitual, posa de relleu la importància, segons Salut, de fer circuits completament diferenciats, de manera que en aquests punts de vaccinació es podran fer cues diferenciades o es podrà separar la vaccinació per horaris. A tall d'exemple, en el cas de la Generalitat a Girona, conviurà la vaccinació a majors de 12 anys a l'Espai Santa Caterina, amb la vaccinació infantil, que es farà en un espai separat, a les Sales Mèdiques.

Per altra banda, per a continuar avançant amb la vaccinació de les dosis addicionals als majors de 60 anys així com de les primeres dosis a partir de 12 anys, s'ha afegit un dia extraordinari de vaccinació amb cita al punt de vaccinació poblacional de la Generalitat a Girona. Aquest dia també es farà vaccinació pediàtrica. Serà aquest dissabte 18 de desembre de 9h a 13h amb cita prèvia.

Vaccinació a infants amb cita


La vaccinació d'aquest grup d'edat es farà únicament de forma programada amb cita prèvia, via vaccinacovidsalut.cat, ja sigui per iniciativa pròpia o després de rebre els SMS que Salut enviarà a les persones de les quals es tingui el telèfon mòbil de contacte. A la demarcació hi ha prop de 65.000 infants entre 5 i 11 anys que poden ser vaccinats si ho volen els familiars.

Les criatures han d'anar acompanyades dels seus progenitors o d'un tutor legal. En cas que es vaccinin acompanyats d'algun altre familiar, ho podran fer si presenten un document de consentiment informat, seguint la fórmula utilitzada amb la vaccinació engegada a l'agost amb els adolescents d'entre 12 i 15 anys.

El fàrmac de Pfizer que s'administrarà als infants és el mateix que el que han rebut els adults, però la dosi per a aquesta franja d'edat és un terç (10 micrograms) de la que s'administra als adolescents i adults (30 micrograms). La dosi és la mateixa per un infant de 5 anys que per a un d'11 i caldrà administrar-la dues vegades, amb vuit setmanes de separació entre l'una i l'altra..
 
Participació