1 de 10
ESPECIAL 25-N

Denuncien coaccions de la Policia Municipal d'Olot per unes pintades del 25-N

En el comunicat, signat per diversos moviments socials –encapçalats pel Col·lectiu Feminista La Dalla–, en fan responsable la regidora d'Igualtat de Gènere Imma Muñoz

Una de les pintades sota l'escala de l'església de Sant Esteve d'Olot fetes el 25-N. | @dallafeminista.
per Xavier Borràs, Olot, Catalunya | 30 de novembre de 2021 a les 13:43 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
En un comunicat fet públic aquest matí, un seguit de moviments socials, encapçalats pel Col·lectiu Feminista La Dalla, denuncien l'assetjament i les coaccions patits per una activista, que va rebre la visita d'un caporal de la Policia Municipal d'Olot aquest passat diumenge a les onze de la nit que la va interrogar en relació amb unes pintades a terra i parets de la ciutat que hi van aparèixer durant el 25-N, Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

El comunicat –signat per la CNT, la CUP, l'ADL (CDR-Garrotxa), Unitat contra el Racisme, l'Ateneu Popular Mala Petja, Alerta Solidària, Núria Social, Autodefensa Feminista (Garrotxa Vegana), Garrotxa Respon, Capoiera Comanegra i Alliberem-nos (associació LGBT+ de la Garrotxa)– denuncia "la persecució per motius polítics de l'Ajuntament d'Olot i del cos de Policia Municipal d'Olot cap a una companya militant del Col·lectiu Feminista la Dalla".


De fet, el passat dijous a la nit, en el marc del 25N, Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, van aparèixer unes pintades a terra i en algunes parets de la ciutat d'Olot on hi havia una creu i el text: "Aquí m'han agredit".

Tres dies després, el passat diumenge 28 de novembre, a les onze del vespre, un caporal de la Policia Municipal d'Olot es va presentar, segons el comunicat, "al domicili d'una companya mostrant-li unes imatges on apareixien dues persones i va coaccionar-la perquè admetés que era ella una de les que hi apareixia i identifiqués a l'altra persona que hi sortia". En veure que la companya no admetia ni identificava ningú li va demanar que l'acompanyés a comissaria. Davant la seva negativa li va fer saber que 'si no hi anava, tornaria l'endemà al seu lloc de treball'". En cap moment, comenten al comunicat, se li va fer saber en qualitat de què pretenien interrogar-la, un fet que consideren que és una forma d'actuar del tot irregular.


"Ens trobem davant d'unes actuacions intimidatòries, desproporcionades i que vulneren drets fonamentals", assenyalen. Encara més, en fan responsable la regidora d'Igualtat de Gènere de l'Ajuntament d'Olot, Imma Muñoz, ja que asseguren que "també es va comunicar via missatges amb una companya del Col·lectiu Feminista La Dalla demanant explicacions per les pintades aparegudes i informant-la que ja tenien identificada una de les responsables gràcies

Les entitats signants es preguntem per què no hi ha la mateixa persecució cap a aquelles persones "que omplen els carrers de pintades feixistes, racistes i masclistes". I afegeixen que la intencionalitat per "acabar amb la dissidència política cada dia és més greu a la ciutat d'Olot". Es pregunten, també, per què la regidora d'lgualtat de Gènere, Imma Muñoz, es dedica a "perseguir l'autoria d'unes pintades que tenen com a objectiu visibilitzar les agressions masclistes en l'espai públic". Segons diuen, la tasca d'Imma Muñoz hauria de ser la de "vetllar perquè cap dona no sigui agredida als carrers d'Olot desplegant campanyes comunicatives, educatives a les escoles i instituts, formacions, etc.".


"Ens preocupa –afegeixen, finalment– que sigueu capaces de destinar tants esforços a trobar les artistes de les pintades, mentre que quan som violades, agredides, insultades o intimidades passaran setmanes, mesos per trobar els nostres agressors o fins i tot mai els trobareu."

Des de l'Ajuntament d'Olot, de moment, no han fet cap mena de declaracions.


 
Participació