Residus sanitaris

L'Institut La Garrotxa guanya el primer premi del concurs «Medicaments: quin quan, com»

Organitzat per SIGRE, el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya i la UB té l'objectiu de fomentar l'educació mediambiental dels joves estudiants

per NacióGirona, Olot, Catalunya | 24 de novembre de 2021 a les 10:14 |
Els guanyadors del concurs sobre reciclatge de medicaments de l'Institut La Garrotxa. | @olotuit.
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un grup d'alumnes i la seva professora de l'Institut La Garrotxa d'Olot han aconseguit el Primer Premi del IV Concurs "Medicaments: quin quan, com", convocat per SIGRE (sistema integrat de gestió i recollida d'envasos), el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya i l'Institut de Desenvolupament de la Universitat de Barcelona.
 

L'objectiu d'aquesta iniciativa és fomentar l'educació mediambiental dels joves de segon cicle d'Educació Secundària i de primer curs de Batxillerat de les escoles i instituts, públics i privats, de Catalunya. Així mateix, els premis pretenen reconèixer la tasca realitzada, en aquest sentit, des dels centres educatius, a més de posar en valor el paper fonamental de les farmàcies en la gestió mediambiental dels residus de medicaments i els seus envasos.
 

El Concurs forma part del Projecte d'Aprenentatge i Servei (APS) de SIGRE, una proposta educativa que combina activitats d'aprenentatge amb activitats de servei a la comunitat.
 

"Reciclar Medicaments: per a tu per a tots" és el títol del tríptic guanyador, presentat pels alumnes Júlia González, Pol Mascarella, Júlia Sabé, Daniel Verdaguer i Aina Vila, sota la coordinació de la professora Laia Planella.
 

Part del tríptic guanyador sobre el reciclatge de medicament elaborat pels alumnes de l'INS La Garrotxa. Foto: @InsLaGarrotxa.


El jurat ha valorat especialment la precisió i claredat amb la qual els alumnes han abordat la importància de reciclar correctament els envasos buits o amb restes de medicaments al Punt SIGRE de la farmàcia, així com la creativitat, qualitat i idoneïtat del contingut i el mateix disseny artístic aplicats.
 

Sobre SIGRE Medicament i Medi Ambient


SIGRE Medicament i Medi Ambient és una entitat sense ànim de lucre creada per iniciativa de la indústria farmacèutica, amb la col·laboració de la distribució i les farmàcies, per a garantir la correcta gestió mediambiental dels envasos i restes de medicaments d'origen domèstic.
 
SIGRE persegueix un doble objectiu:
 
• El mediambiental: reduint els perjudicis mediambientals que els envasos i restes de medicaments poden ocasionar, mitjançant la prevenció dels residus en origen i el correcte tractament mediambiental dels residus generats a la fi de el cicle de vida del medicament.
• El sanitari: afavorint la no acumulació de medicaments a les llars i sensibilitzant el ciutadà sobre els riscos sanitaris derivats de l'ús inadequat dels mateixos.

 

Participació