Cursa solidària

La 5a Oncobike recapta prop de 58.000 euros per ajudar els malalts de càncer

Vuitanta-nou equips de sis ciclistes han recorregut la Garrotxa i el Gironès, del quals 69 han fet la distància llarga, de 200 km, i 20 la curta, de 110 km

per NacióGarrotxa, Vall de Llémena, Catalunya | 19 d'octubre de 2021 a les 13:49 |
La sortida de la cursa per la Vall de Llémena a Sant Gregori. | David Fajula.
L’Oncobike, la cursa solidària de BTT organitzada per la Fundació Oncolliga Girona, ha aconseguit recollir prop de 58.000 euros en la cinquena edició, celebrada aquest dissabte a la Vall de Llémena. Un nou rècord que s'ha aconseguit gràcies a l'augment d'equips inscrits, un total de 95, dels quals 89 han pres la sortida a Sant Gregori. Els diners es destinen a finançar els serveis d'ajuda i suport als malalts de càncer i els seus familiars que ofereix l’Oncolliga.

Dels 89 equips, 69 han fet el recorregut més llarg, de 200km, i 20 han optat per l’opció curta, de 110 km. De la cursa curta, els primers a travessar la línia de meta de Sant Gregori han estat els DOCTOR J BIKES EBIKE, que hi han participat amb bicicletes elèctriques i han fet un temps de 06:53:56. Els segueixen a la classificació SURGICAL BOYS SSIBE, que han corregut amb bicicleta atmosfèrica i que han fet un temps de 07:32:13. 

 
Per la seva part, els equips EBIKESAREA 3 i EBIKEAREA 2 (dorsals 23 i 22)  han liderat la classificació de la cursa de 200 km amb uns temps de 08:40:05 i 07:32:13, respectivament. En tercera posició ha arribat CAMPLLONG MÀSTERS (dorsal 43) amb un temps de 09:41:56. La classificació de la cursa està disponible online al web www.9hsport.cat.

 
L’Oncobike va néixer l’any 2016 amb l’objectiu d’oferir als amants de la BTT un repte esportiu i solidari de l’estil de l’Oncotrail, la cursa de trail running que l’Oncolliga organitza des de fa vuit anys al Baix Empordà. Per participar-hi cal formar equips d'entre quatre i sis ciclistes, dels quals sempre n’hi ha d’haver dos en ruta. Cada equip ha de fer un donatiu mínim de 500 euros per a poder-se inscriure, uns diners que es destinen íntegrament a l’ajuda al malalt de càncer. 

 
El centre neuràlgic de la prova està situat a la localitat de Sant Gregori, que acull la sortida i l’arribada. Per a evitar aglomeracions, enguany la sortida de la prova s'ha fet en dues tandes: a les 8.00 h. han sortit els equips de la cursa de 200 km i a les 8.30 h. ho han fet els de la cursa més curta.

L’itinerari de les dues curses transcorre íntegrament per la Vall de Llémena, un dels paratges més ben conservats de les comarques gironines, situat a cavall entre el Gironès i la Garrotxa. El suport dels ajuntaments de la Mancomunitat de la Vall de Llémena (Sant Gregori, Sant Martí de Llémena, Sant Aniol de Finestres i Canet d’Adri) ha estat decisiu per tirar endavant aquesta iniciativa esportiva i solidària, que també compta amb la col·laboració del Club Ciclista Sant Gregori i l’associació Cingles de la Llémena. Uns 150 voluntaris d’Oncolliga s'han encarregat de la logística i d’assistir els corredors en els punts d’avituallament.
 
 
Més de 200.000 euros recaptats en cinc edicions  
 
L’Oncobike ha permès recaptar fins al moment 204.000 euros. En les dues primeres edicions, els fons recollits es van destinar a millorar el servei de llar-residència que l’Oncolliga ofereix als malalts oncològics i els seus familiars. L’any 2018 i 2019 els diners recaptats van servir per finançar la posada en marxa del nou servei d'Estètica Oncològica Integral, que té com a finalitat prevenir i minimitzar els efectes secundaris que els tractaments oncològics tenen sobre la pell i les mucoses dels malalts, especialment de les dones.

En aquesta 5a edició, els prop de 58.000 euros recaptats no es destinaran a un projecte concret, sinó que serviran per seguir sostenint els serveis que l’Oncolliga ofereix en el seu conjunt, des de l’estètica oncològica fins al suport psicològic, passant per la fisioteràpia a domicili, la marxar nòrdica, el drenatge limfàtic, el préstec de material o la llar-residència.
 
 “La situació de pandèmia va suposar una dràstica pèrdua d’ingressos per a la nostra entitat, que es nodreix sobretot d’activitats solidàries organitzades per les nostres delegacions i que es van veure afectades per les restriccions imposades per frenar l’expansió del virus”, ha explicat la presidenta d’Oncolliga, Paqui Badosa, que ha agraït la bona resposta de la gent davant la represa de les activitats solidàries que s'impulsen des de l'entitat. Badosa també ha agraït l’esforç i compromís de les desenes de voluntaris que han fet possible tirar endavant aquesta cinquena edició de l’Oncobike. 
 
Primers classificats cursa 200 km
1 - EBIKESAREA 3 - 08:40:05 - Dorsal 23
2 - EBIKESAREA 2 - 09:29:20 - Dorsal 22
3 - CAMPLLONG MÀSTERS - 09:41:56 - Dorsal 43
 
Primers classificats cursa 110 km
1 - DOCTOR J BIKES EBIKE - 06:53:56 - Dorsal 93
2 - SURGICAL BOYS SSIBE - 07:32:13 - Dorsal 17
3 - DOCTOR J BIKES 100KM - 07:44:53 - Dorsal 87
 

 

Participació