Museus

El Museu de l'Empordà arriba al Museu de la Garrotxa d'Olot

El museu figuerenc és tancat per reformes i el centre cedeix les seves obres a diversos museus catalans amb la iniciativa “Exposat per reformes”

per NacióGarrotxa, Olot, Catalunya | 8 d'octubre de 2021 a les 13:35 |
Eduard Bech, director del Museu de l'Empordà. | Martí Albesa.
El Museu de la Garrotxa exposa temporalment diverses peces provinents del Museu de l’Empordà de Figueres, que actualment roman tancat per obres. Exposat per reformes és el títol de l’exposició, que es pot veure del 9 d’octubre al 9 de gener, a les sales d’exposició permanent del museu, al tercer pis de l’Hospici. Han presentat la iniciativa avui al Museu de la Garrotxa, el batlle d'Olot, Pep Berga; Eduard Bech, director del Museu de l'Empordà; i, Xevi Roura, tècnic dels Museus d'Olot.

El Museu de l’Empordà cedeix a Olot 13 peces de 9 artistes, entre les quals hi ha pintures, aquarel·les, escultures, fotografies i il·lustracions. Es poden veure treballs de Jordi Mitjà, Carme Escursell, Marià Baig, Josep Blanquet, Ramon Pujolboira, Joaquim Fort de Ribot, Joan Massanet, Ramon Reig i Eudald de Juana


Les obres parlen de l’Empordà i d’allò que més el caracteritza com són Figueres i els seus carrers, la tramuntana, la plana i el mar. Cada peça anirà acompanyada d’un codi QR on s’explicarà a través d’un petit text d’on prové l’obra i els motius pels quals el Museu de l’Empordà es troba en procés de remodelació.
 

Xevi Roura, Pep Berga i Eduard Bech han donat detalls d'aquesta iniciativa. Foto: Martí Albesa.


Obres repartides pertot Catalunya


A part d’Olot, les obres del Museu de l’Empordà també es poden veure aquests dies al Museu d’Art de Girona, al Museu de Cerdanyola, al Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú, al Museu d’Art Modern de Tarragona i al Museu de Lleida, tots ells formen part de la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya. 


Amb la iniciativa Exposats per reformes, el Museu de l’Empordà i l’Ajuntament de Figueres han volgut obrir diverses finestres arreu del país. Aquesta és una oportunitat per veure a Olot peces que no s’havien exposat mai abans a la Garrotxa

Amb aquesta exposició, s’acosten dos museus de dues comarques que sempre han tingut una forta vinculació artística, amb autors que n'han pintat i interpretat el paisatge. Els anomenats “terraprims”, l’espai a cavall de la Garrotxa i l’Empordà, han estat pintats a bastament tant per artistes garrotxins com empordanesos. 
 

«Exposats per reformes» es podrà veure al Museu de la Garrotxa fins al 9 de gener de 2022. Foto: Martí Albesa.

 

Participació