assaig històric

Presenten a Olot «Girona, 1939: porta de l’exili. Escrits del final de la Guerra Civil»

De bracet amb l'Arxiu Comarcal de la Garrotxa i L'Avenç, l'editor Josep M. Muñoz conversarà amb el compilador del llibre, l'historiador i polític Joaquim Nadal

per NacióGirona, Olot, Catalunya | 28 de setembre de 2021 a les 16:49 |
Joaquim Nadal ha estat el compilador d'aquest llibre. | Carlos Baglietto.
El pròxim divendres, 1r d’octubre, a les set de la tarda, a la sala d’actes de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa, l’historiador gironí Joaquim Nadal i Farreras presentarà, en conversa amb Josep M. Muñoz, el llibre Girona, 1939: porta de l’exili. Escrits del final de la Guerra Civil (L’Avenç, 2021), que ha coordinat com a editor el polític gironí.

El llibre és un recull d’escrits del final de la Guerra Civil (1936-1939) que tenen per marc la ciutat de Girona en els darrers dies de gener i els primers dies de febrer de 1939. Els autors dels textos són tant persones anònimes com destacats dirigents polítics o representants de la intel·lectualitat catalana de l’etapa republicana.


En paraules del compilador dels textos, Joaquim Nadal, reflecteixen “uns moments històrics d’una gran intensitat dramàtica” davant la inquietud que despertava l’entrada imminent a la ciutat de les tropes franquistes.

L’assistència a l’acte, organitzat per l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa i l’editorial L’Avenç, és gratuïta, però cal reservar plaça tot trucant a l’Arxiu (972 279 131), per a controlar-ne la cabuda.


Accediu a continguts extres d'aquest llibre.
 

 

Participació