Girona aprova destinar 800.000 euros a la construcció de la comissaria de Santa Eugènia

El ple municipal avala crear un crèdit de 600.000 euros per pagar part del paquet d'inversions d'1,8 milions d'euros

El ple municipal s'ha celebrat de manera telemàtica
El ple municipal s'ha celebrat de manera telemàtica | ACN
Pere Pratdesaba
14 de setembre del 2021
Actualitzat a les 9:07h
El ple de l'Ajuntament de Girona ha aprovat crear una partida de 800.000 euros per licitar les obres de construcció de la comissaria de la Policia Municipal de Girona al barri de Santa Eugènia. Ho ha fet amb els vots a favor de l'equip de govern (JxCat i ERC), els sis regidors del PSC i els dos representants de Cs. El principal grup a l'oposició, Guanyem Girona, hi ha votat en contra. Els 800.000 euros s'inclouen en un paquet d'inversions d'1,8 milions d'euros. Bona part d'aquests diners prové de romanents i diners sobrants de projectes ja executats, mentre que 600.000 euros provenen d'un crèdit per finançar les obres.

La comissaria de la Policia Municipal de Girona a Santa Eugènia encarrila la seva licitació després que ahir aconseguís l'aval del plenari per començar la construcció. Els vots a favor de Cs, PSC i els dos grups al govern (JxCat i ERC) ha permès destinar 800.000 euros en la construcció d'aquest nou equipament.

La tinenta d'alcalde d'Hisenda i Règim, Maria Àngels Planas, Interior ha destacat que aquesta és una "prioritat absoluta" per a la ciutat ja que permetrà crear un nou espai per a 28 agents en el sector oest de la ciutat. Planas ha remarcat que aquesta comissaria servirà per donar "resposta immediata" als barris de Santa Eugènia, Sant Narcís i Can Gibert del Pla.

Des de Guanyem Girona, però, consideren que la construcció d'aquesta comissaria no encaixa amb les polítiques de seguretat de la primera formació a l'oposició. El portaveu del grup, Lluc Salellas, ha afirmat que aquest equipament replica un model "centralitzat" del cos policial local i no permet el desplegament de la policia de barri.

Aquesta inversió s'emmarca en un paquet d'inversions de 1,8 milions d'euros. Bona part dels diners provenen de projectes que ja s'han acabat i han costat menys del previst, licitacions que han anat a la baixa o projectes que es faran més endavant. Planas ha assegurat que per aconseguir els diners s'ha fet "cirurgia fina" repassant partida per partida per veure si havien sobrat diners o no.

La portaveu del grup del PSC, Sílvia Paneque, ha celebrat que es mobilitzin aquests diners sobrants, ja que alguns d'ells són romanents d'altres crèdits que estaven "generant interessos innecessàriament". De fet, Paneque ha apuntat que alguns diners fa "set o vuit anys" que estan aturats. Els diners que falten per completar els 1,8 milions -que són 600.000 euros- s'aconseguiran a través d'un crèdit.

Inversions a l'Auditori i al Teatre Municipal
Altres inversions pactades entre el govern local i l'oposició fixa 560.000 euros que es destinaran a la millora de la il·luminació de l'Auditori de Girona, que ha quedat obsolet, i a la modernització del Teatre Municipal de Girona.

També es destinaran 25.000 euros al castell de Montjuïc i 370.000 euros al canvi de gespa artificial dels camps de futbol de Fontajau i Germans Sàbat.

Crítiques pels pressupostos del 2020
En el mateix plenari de l'Ajuntament de Girona d'aquest mes de setembre s'ha aprovat el compte general de l'exercici 2020. Ho ha fet amb 14 vots a favor (JxCat, ERC i Cs), 6 abstencions (Guanyem Girona) i 6 en contra (PSC).

En aquest sentit, Guanyem Girona i el PSC han carregat contra el govern local per la falta d'execució de projectes a la ciutat. El cap de l'oposició a l'Ajuntament i portaveu de Guanyem Girona, Lluc Salellas, ha criticat que durant el 2020 no s'hagin executat projectes socials pactats com ara la construcció d'un menjador social o d'altres partides com la del central del Molí o el Museu d'Art Modern i Contemporani.

La tinenta d'alcalde d'Hisenda, Maria Àngels Planas, ha defensat la gestió pressupostària del govern local durant l'any passat. Planas ha recordat que els pressupostos "no preveien" la pandèmia i això va obligar a modificar partides per atendre les necessitats derivades de la crisi sanitària.