peatges

Els camions omplen les àrees de servei de l'AP-7 el primer dia de restriccions de circulació

Els transportistes han lamentat la prohibició i han denunciat que no hi ha prou aparcaments

per A.M, 13 de setembre de 2021 a les 13:51 |
Camions aturats a les àrees de descans de l'autopista AP-7 aquest diumenge. | ACN
De les 17 h a les 22 hores cap vehicle pesant podia passar per l'autopista AP-7 en el tram que va de Maçanet de la Selva (Selva) fins a l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp). Per això les àrees de servei de l'autopista AP-7 s'han omplert de camions aquest diumenge a la tarda. 

Alguns conductors han sortit abans del previst per creuar el tram restringit abans que la mesura es posés en funcionament. Però en el tram Gironí, una vegada a Maçanet els transportistes s'havien d'esperar novament a les deu de la nit fins que França reobrís el trànsit als vehicles pesants, que també els restringeix tot el diumenge. Això ha fet que molts conductors quedessin "parats" unes quatre hores a la carretera.


En Marian és un conductor que ve de Castelló de la Plana i ha sortit de casa a les dotze del migdia. Habitualment ho feia entre dos quarts de quatre i les quatre. Aquest diumenge, però, s'ha avançat perquè no l'enganxés la restricció de camions per l'AP-7 entre l'Hospitalet de l'Infant i Maçanet de la Selva.

Pel que fa a la zona sud de la mateixa autopista, les àrees de descans a Altafulla (Tarragonès) també estaven plenes amb desenes de camions aparcats i eren ben pocs els que encara circulaven a partir de les cinc de la tarda d’aquest diumenge.


Els transportistes han lamentat la prohibició i han denunciat que no hi ha prou aparcaments. “Estic una mica fastiguejat, jo porto una lona i puc estar aturat una estona, però el company transporta frigorífics”, ha dit en Gregorio Diacono, un camioner que es dirigeix a Granada.

Després de les cues quilomètriques del cap de setmana passat, el primer sense peatges, el Servei Català de Trànsit ha prohibit la circulació dels camions de més de 7,5 tones per l'AP-7, entre les 5 i les 10 de la nit dels diumenges de setembre. Des de la Federació Empresarial d'Autotransport de Tarragona (FEAT) confien que el jutjat aprovi el recurs contenciós-administratiu presentat per les associacions de transportistes, que demana la suspensió cautelar de la prohibició i, per tant, que el pròxim diumenge els transportistes puguin tornar a circular per l’AP-7, sense restriccions.

 

Participació