violència masclista

Condemnat a 8 anys de presó per violar una noia i retenir-la durant hores en un pis

L'Audiència de Girona acorda expulsar l'acusat del país quan accedeixi al tercer grau o a la llibertat condicional

per I.M., Barcelona | 16 d'agost de 2021 a les 09:39 |
Judici a l'acusat de violar i retenir una noia a Blanes. | ACN.
L'Audiència de Girona ha condemnat a 8 anys de presó l'acusat de violar una noia i retenir-la durant hores en un pis de Blanes (Selva) la matinada del Cap d'Any de 2015. La víctima va sortir de festa amb amics i familiars a una discoteca de la població. El tribunal acorda l'expulsió del país de l'acusat quan accedeixi al tercer grau o a la llibertat condicional.

Quan el local ja havia tancat, es va adonar que no duia la bossa de mà i va intentar tornar-hi a entrar. Segons la sentència, aleshores l'acusat, Brahim Danna, la va enganyar dient-li que la tenia al seu pis. La víctima el va seguir i, un cop a l'apartament, va tancar la porta amb clau per a evitar que la noia escapés i la va agredir sexualment en dues ocasions. El tribunal apunta que el processat va arribar a amenaçar la víctima amb cridar uns amics perquè també la violessin si continuava resistint-se.


A conseqüència de l'atac, la víctima pateix simptomatologia d'efecte posttraumàtic que fan que eviti anar a Blanes per ser el lloc "que li recorda l'episodi viscut" i té dificultat per a concentrar-se o alteració del son.

L'Audiència condemna Brahim Danna per un delicte d'agressió sexual en concurs medial amb un delicte de detenció il·legal amb la concurrència d'una atenuant de dilacions indegudes pel temps que el cas ha trigat a arribar a judici. Li imposa 8 anys de presó i 8 anys de llibertat vigilada. El tribunal substitueix la pena de presó per l'expulsió del país amb la prohibició d'entrada durant 8 anys quan el processat accedeixi al tercer grau o se li concedeixi la llibertat condicional. La sentència conclou que té un "arrelament nul" al país.


En concepte de responsabilitat civil, la sentència el condemna a indemnitzar la víctima amb 20.000 euros pel dany moral: "De ser una persona jovial, que sortia amb els seus amics, ara no té interès per fer-ho, prefereix quedar-se a casa, i a més pateix altra simptomatologia com la dificultat per concentrar-se o alteració del son".

 

Participació