Denuncien una «abarlofarra» amb una vintena d'embarcacions amarrades davant la cala de Palafrugell

Critiquen que els qui hi participaven a la festa tenien la música a tot volum i no respectaven les mesures anticovid

Abarlofarra a la cala d'El Golfet, a Palafrugell
Abarlofarra a la cala d'El Golfet, a Palafrugell | ACN
I.M.
14 d'agost del 2021
Actualitzat a les 16:34h
La plataforma Salvem El Golfet ha denunciat una "abarlofarra" davant aquesta cala de Palafrugell (Baix Empordà) que ha arribat a congregar una vintena d'embarcacions, una moto d'aigua i esquiadors nàutics. L'entitat ecologista diu que a la festa il·legal s'hi sumava també el fet que els qui hi participaven tenien la música a tot volum, i que ballaven i bevien sense respectar les mesures antiCovid.

La festa es va fer aquest divendres al capvespre i es va dissoldre ràpidament quan una embarcació de la Guàrdia Civil va entrar a la cala. Els ecologistes critiquen que aquesta "abarlofarra" se suma a una altra –en aquest cas, amb cinc embarcacions- que hi va haver dijous a la tarda a la cala d'Aiguaxelida a Tamariu.

Se solen convocar per xarxes socials i els qui hi participen fondegen les barques i els iots en una cala o bé els lliguen entre ells (cosa que dona el nom a aquestes festes, perquè la maniobra de posar-los costat a costat es coneix com a "abarloar"). A la Costa Brava, fa dos anys ja hi va haver polèmica per aquestes festes il·legals, celebrades al Golfet o a la zona coneguda com la Banyera d'en Massoni. I ara, els ecologistes alerten que se'n tornen a celebrar.