coronavirus

Salut obre la vacunació sense cita prèvia les tardes arreu de Catalunya

A la Regió Sanitària de Girona hi ha centres habilitats a Calella, Figueres, Girona, Blanes, Olot, Ripoll i Sant Antonio de Calonge

per Irene Montagut, Barcelona, Catalunya | 10 d'agost de 2021 a les 14:07 |
Vacunació contra el coronavirus | Josep M Montaner
El Departament de Salut continua impulsant estratègies de vacunació per augmentar la cobertura poblacional també durant el mes d’agost. A partir d’avui, s’ha obert la possibilitat de vacunar-se sense cita prèvia, i en horari de 16 a 20 h, en aquests punts de vacunació distribuïts arreu (cliqueu a sobre per dates i horaris).

Entre aquests centres n'hi ha diversos de les comarques gironines. En concret, a Calella, Figueres, Girona, Blanes, Olot, Ripoll, Sant Antonio de Calonge i Ripoll.


A més, en el cas que sigui necessari serà possible rebre la segona dosi en  punts de vacunació específics establerts arreu del territori. De totes maneres, per contribuir al bon funcionament i organització d’aquests punts, ja que és una tasca molt complexa, es recomana demanar la cita prèvia per internet.

D’aquesta manera, es vol facilitar que la tornada a l’entorn eductiu, escoles, centres de formació i universitats, i els llocs de treball el mes de setembre sigui més segura, augmentant la cobertura de la vacunació, especialment amb la variant Delta que és molt més transmissible. Si es comença el curs amb lates cobertures vacunals s’espera poder evitar quarantenes i aïllaments que trenquen la presencialitat de les escoles, universitats i centres de treball.


Pel que fa a les dosis de vacunes disponibles, Catalunya ja ha rebut aquesta setmana un total de 496.000 dosis de la vacuna Pfizer i en els propers dies arribaran 142.500 dosi de Moderna. Les darreres dues setmanes s’ha detectat una disminució en el nombre de cites prèvies, i han augmentat les persones que, tot i tenir cita, no es presenten al punt de vacunació.

Com ha explicat la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, "la vacunació requereix dues dosis, separades en 3 o 4 setmanes. Si s’inicia ara, al setembre la vacuna ja haurà fet el seu efecte per protegir-nos abans començament del curs o de la tornada a la feina. El millor moment és ara".


Altres notícies que et poden interessar

​ 
​​
 

Participació