1 de 10
electricitat

El preu de la llum bat un nou rècord històric aquest dimarts

El preu mitjà se situa en 111,88 euros per MWh i a entre les vuit i les nou del vespre s'arribarà al pic màxim, amb un import de 120 euros per MWh

Pujada del preu de la llum | ACN
per I.M., Barcelona, Catalunya | 10 d'agost de 2021 a les 14:04 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 d'agost de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El preu de la llum tornarà a batre el rècord històric registrat just aquest mateix dilluns. Segons les últimes dades de l'Operador del Mercat Ibèric de l'Electricitat (OMIE), el preu de la llum fixat per a aquest dimarts se situarà en 111,88 euros per MWh, més de cinc euros per sobre de l'import d'aquest dilluns.

El pic s'assolirà entre les vuit i les nou del vespre, quan l'import del MWh serà de 120 euros, mentre que l'hora en què la llum serà més barata a les quatre de la tarda, quan costarà 102,02 euros per MWh. En menys d'un mes, el preu de l'electricitat a l'Estat ha marcat els quatre imports més elevats de la història pel que fa a la subhasta diària.


A banda dels preus registrats aquests dos últims dies, l'import de la llum es va situar en 106,57 euros per MWh el 21 de juliol passat, mentre que el 3 d'agost va marcar 106,27 euros per MWh. De fet, el preu de la llum durant el darrer mes –a excepció dels dies de cap de setmana- ha superat gairebé cada dia la barrera dels 100 euros per MWh, uns registres que no es donaven des del temporal Filomena del gener passat.

La pujada respon a la previsió d'un increment del consum arran de l'onada de calor que s'acosta aquesta setmana, així com una menor contribució de l'energia provinent de fonts renovables o el baix nivell de reserves de gas a Europa.


 

 

Participació