successos

Palafrugell tanca les platges a la nit per frenar les aglomeracions

L'ajuntament aplica aquesta mesura ara que no hi ha toc de queda i les sancions per incompliment poden arribar als 900 euros

per V. R., 7 d'agost de 2021 a les 18:56 |
Palafrugell, en imatge d'arxiu | Wikicommons
L'Ajuntament de Palafrugell tancarà les seves platges a partir de les onze de la nit i fins a les sis del matí. L'equip de govern ha pres aquesta decisió després que la població quedés exclosa del toc de queda per la millora dels indicadors de la pandèmia.

L'alcalde Josep Piferrer explica que la proposta que té com a objectiu evitar les aglomeracions a espais públics al llarg d'aquests dies en què la temporada turística és més intensa. Segons l'article 14 de l'ordenança de civisme de Palafrugell les sancions poden arribar als 900 euros. l'Ajuntament ha instal·lat cartells a les platges informant de la restricció.

 
Els plafons informatius concreten l'horari de tancament i l'import de les possibles sancions. Tot i la supressió del confinament nocturn, l'ajuntament demana a veïns i turistes que mantinguin les mesures preventives de lluita contra la Covid-19 i interpel·la al seu sentit comú i civisme.

Aquest serà el primer cap de setmana on Palafrugell es quedarà sense toc de queda nocturn, i serà un cap de setmana amb una alta ocupació a la zona de platges del municipi. Palafrugell té una població de 23.000 habitants i actualment la triplica degut a ser un municipi turístic.


Amb la intenció d'intensificar la informació i el control a les platges del municipi, l'ajuntament ha incorporat cinc controladors que estaran a les entrades i sortides de les platges. Faran la tasca d'avisar la gent quan la platja arribi al límit d'aforament, i al mateix temps, instal·laran els cartells informatius on s'explicarà que aquella platja en concret ha arribat al màxim.

Altres notícies que et poden interessar
​ 


 

Participació