incendis

Extingit l'incendi del massís del Montgrí

El foc es va declarar el 22 de juliol i ha afectat unes 91 hectàrees de terreny forestal

per Irene Montagut / Lluís Girona, Barcelona, Catalunya | 4 d'agost de 2021 a les 13:39 |
Incendi al Massís del Montgrí | ACN
Els Bombers han donat per extingit aquest dimarts al matí l'incendi del massís del Montgrí. El foc es va declarar fa 12 dies –el 22 de juliol- i ha afectat unes 91 hectàrees de terreny forestal dins el parc natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter. Les flames es van iniciar en una zona coneguda com la Casa del Guarda i van obligar a desallotjar 135 nens i 15 monitors d'una casa de colònies de Torroella de Montgrí.

Els Bombers van poder estabilitzar l'incendi el divendres 23 a la nit i donar-lo per controlat el diumenge 25 de juliol. Durant aquesta setmana, diverses dotacions han recorregut el perímetre del foc per evitar revifalles. A partir d'ara, els Bombers no hi mantenen dispositiu però hi faran revisions puntuals.


Quan es va comunicar la seva establització, el cap dels Agents Rurals a Girona, Ignasi Dalmases, detallava que encara no es treballa amb cap hipòtesi sobre l'origen de les flames, però que havien desplegat "totes les unitats" per analitzar les dades corresponents. De fet, al llarg d'aquests dies, els Agents Rurals també han estat sobrevolant la zona amb les unitats de drons.

El que queda clar, però, és que l'incendi es va originar en una zona on hi ha una línia elèctrica. Malgrat tot, Dalmases es va desmarcar que això, per si sol, pogués ser una hipòtesi. "Hi ha una línia elèctrica, igual que hi ha un camí, igual que hi ha un quadre d'indicacions", va afegir. L'agent rural també va avançar que confia tenir els primers resultats de les investigacions "els pròxims dies".

 

Participació