ple municipal: crònica

Girona podrà dedicar els 1,6 milions de romanent a cobrir el pressupost prorrogat

El ple també aprova el conveni per construir 105 pisos protegits

per Redacció, Girona | 28 de juliol de 2021 a les 13:13 |
El ple de Girona ha estat virtual | ACN
Tots els grups de l'oposició a l'Ajuntament de Girona s'han abstingut i han permès que l'equip de govern gasti els 1,6 milions d'euros de romanent per cobrir partides del pressupost prorrogat. En concret, tot el romanent de tresoreria és d'1.642.132,62 euros.

D'aquest global, gairebé mig milió es farà servir per cobrir l'increment salarial del 0,9% per a la plantilla. Hi haurà 250.000 euros que es destinaran al nou contracte de correus i 85.000 més per a l'escola de música. A més, 190.000 euros serviran per bonificar la taxa que han de pagar els firaires per a les atraccions de Sant Narcís (se'ls reduirà en un 30%) i per perimetrar l'àrea on s'instal·laran, arran dels protocols per la covid.


Bona part d'aquests 1,6 milions d'euros, però, aniran a cobrir partides relacionades amb les deixalles, el tractament de les escombraries i fer neteges especials.

Segons ha explicat la tinenta d'alcaldia d'Hisenda, Maria Àngels Planas, s'ha apujat el cost de la recollida de voluminosos (matalassos i andròmines) perquè ara la gent en deixa més al carrer, i també cal tenir en compte que el contracte de recollida d'escombraries s'incrementarà (entre d'altres, perquè les obres a Campdorà obliguen a dur les deixalles a l'abocador de Puigpalter).


Construcció de 105 pisos protegits


Tots els grups han aprovat per unanimitat el conveni amb la Generalitat que permetrà aixecar fins a 105 pisos protegits al sector de Domeny. Tindran uns 70 metres quadrats i es calcula que les obres s'acabaran el 2026.


El ple també ha aprovat declarar Girona com a àrea amb mercat d'habitatge tens. L'escrit ara s'elevarà a la Generalitat i es tramitarà per via d'urgència. Això permetrà aplicar mesures per contenir els preus del lloguer. En aquest cas, el punt s'ha aprovat amb els vots a favor de JxCat, ERC i el PSC; l'abstenció de Guanyem i el portaveu de Cs, Daniel Pamplona, i el vot en contra de la regidora de Cs Míriam Pujola.

El centre d'animals, a Vila-roja


El ple també ha materialitzat l'acord entre el govern i Guanyem Girona perquè el nou centre d'acollida d'animals se situï a Vila-roja, en uns terrenys situats sota el cementiri nou. Es farà mitjançant conveni amb el Consell Comarcal, i es preveu que pugui començar a construir-se d'aquí a dos anys i mig. El PSC ha votat en contra la proposta.

 

Participació