incendis

Controlat l'incendi del massís del Montgrí

El foc ha calcinat 91 hectàrees de massa forestal

per Irene Montagut / Lluís Girona, Barcelona, Catalunya | 26 de juliol de 2021 a les 10:18 |
Incendi al Massís del Montgrí | ACN
Els Bombers han donat per controlat l'incendi del massís del Montgrí que cremava des de dijous passat, i que ha calcinat 91 hectàrees de massa forestal del parc natural.

El foc es va poder estabilitzar ahir, després d'una tarda "complicada" per culpa del vent que bufava i que va provocar revifalles.


El cap d'intervenció de l'incendi, Antoni Valdepeñas, va concretar que van poder donar per estabilitzat el foc a dos quarts de nou del vespre: "Durant la tarda hem pogut anar controlant cadascuna de les represes que s'han produït i amb la millora de les condicions meteorològiques l'hem pogut donar per estabilitzat". Deu dotacions terrestres continuaran treballant tota la nit.

Al seu torn, el cap dels Agents Rurals a Girona, Ignasi Dalmases, detallava que encara no es treballa amb cap hipòtesi sobre l'origen de les flames, però que havien desplegat "totes les unitats" per analitzar les dades corresponents. De fet, al llarg del matí, els Agents Rurals també van estar sobrevolant la zona amb les unitats de drons.


El que queda clar, però, és que l'incendi es va originar en una zona on hi ha una línia elèctrica. Malgrat tot, Dalmases es va desmarcar que això, per si sol, pogués ser una hipòtesi. "Hi ha una línia elèctrica, igual que hi ha un camí, igual que hi ha un quadre d'indicacions", va afegir. L'agent rural també va avançar que confia tenir els primers resultats de les investigacions "els pròxims dies".

Per altra banda, com a mesura preventiva, 135 nens i 15 monitors de la casa de colònies Torre Ferrana de Torroella de Montgrí van ser desallotjats a causa del fum. Els nens han estat traslladats al pavelló del municipi. L'alcalde havia informat aquest divendres al matí que els nens podrien tornar a la casa de colònies a l'hora de dinar, però finalment no ho han fet. Encara queda per aclarir si podran tornar-hi en les pròximes hores.


En aquest sentit, els Bombers han preferit esperar a una nova avaluació de l'incendi per determinar si poden tornar o no. La delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral, ha explicat que els joves han estat reallotjats a una altra casa de colònies de la mateixa empresa.

 

Participació