COVID-19

Un cribratge massiu farà més de mil tests en colònies a Catalunya

Es farà fins al 18 de juliol a Barcelona, Lleida, Girona, Manresa, Tortosa i Móra la Nova

per NacióDigital, 12 de juliol de 2021 a les 12:08 |
Imatge d'arxiu d'un grup de joves a l'autocar poc abans de marxar de colònies. | Àlex Recolons/ACN.
El dispositiu de cribratges massius amb tests d'antígens que fan des d'aquest dissabte i fins al 18 de juliol les conselleries de Drets Socials i Salut de la Generalitat a personal de l'oci infantil amb pernoctació -esplais i campaments- preveu fer entre 1.500 i 1.800 tests.

Ho ha dit el secretari d'Infància, Adolescència i Joventut de l'Agència Catalana de Joventut de la Conselleria de Drets Socials, Alexis Serra, en declaracions als periodistes aquest dissabte des d'un dels centres en què s'ha habilitat aquest dispositiu.


Tot i que ha destacat que el grau de positivitat entre monitors està en el 0,08%, ha advocat per impulsar noves mesures preventives per minimitzar contagis: "El sector de l'oci educatiu és un sector que està fent les coses amb rigor, amb serietat, i que és segur".

S'han habilitat punts a Barcelona, Lleida, Girona, Manresa, Tortosa i Móra la Nova i, segons dades de Serra, al llarg del matí d'aquest divendres es van fer la prova unes 75 persones al punt de la capital catalana, on no s'ha detectat cap positiu.


Monitors vacunats


Per la seva banda, la responsable dels programes interseccionals de l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPC) en la infància i l'adolescència, Laia Asso, ha recordat que ja està oberta a Catalunya la vacunació per als joves de 16 a 29 anys, una franja de la qual formen part la majoria de monitors d'activitats d'oci, i que la resposta està sent "molt bona".


Ha defensat que, malgrat el repunt de contagis entre els joves registrat aquestes últimes setmanes a Catalunya, el sector de l'oci infantil està avalat per la "reposada extraordinària" de l'estiu passat, on va aconseguir aplicar mesures de seguretat davant la pandèmia i evitar contagis a través d'estratègies educatives imaginatives.

 

Participació