Successos

Set detinguts a les comarques gironines per estafa amb accés a comptes bancaris en línia

Els diners els desviaven, després d'aconseguir les claus d'accés de les víctimes, a comptes bancaris de titulars residents a Olot, Roses i Salt

per NacióGirona, Olot | 7 de juliol de 2021 a les 10:41 |
Desviaven diners de comptes bancaris després d'aconseguir les claus d'accés en línia. | Unsplash.
La policia espanyola ha detingut set persones a les comarques gironines com a suposats autors de delictes d'estafa, falsedat documental i pertinença a grup criminal. Segons informen en un comunicat, els arrestats formaven part d'una trama que es dedicava a desviar diners de comptes bancaris després d'aconseguir les claus d'accés a banca en línia de les víctimes.

La investigació va començar al març d'enguany quan el grup de delictes tecnològics de la comissaria de Girona va descobrir que, darrere de l'estafa de 14.600 euros d'una víctima de las Palmas de Gran Canaria hi havia el grup criminal emplaçat a la demarcació.


Els investigadors van descobrir que els diners s'havien desviat a comptes bancaris amb titulars residents a Olot (Garrotxa), Roses (Alt Empordà) i Salt (Girones). Van aconseguir estafar la víctima a través de l'anomenat "Sim swapping", que consisteix a obtenir les claus dels usuaris utilitzant diferents tècniques, com enviar missatges de correu electrònic tot simulant ser l'entitat bancària. En aquests missatges, fan arribar un enllaç a través del qual aconsegueixen les credencials per a suplantar el banc.

Un cop obtingudes les claus d'accés, sol·liciten el duplicat de la targeta SIM de la víctima al proveïdor de telefonia i, així, aconsegueixen accés a la banca en línia amb la renovació dels codis de seguretat amb el telèfon. Un cop fet això, els estafadors poden fer operacions com transferències bancàries i manipular el compte.


Els policies van seguir el rastre dels diners sostrets fins als suposats estafadors. Els investigadors van descobrir que hi havia rols dins l'entramat delinqüencial. Dels set arrestats, tres eren "mules" que facilitaven els seus comptes per a desviar-hi els diners.

 

Participació