Món rural

Engeguen els tallers territorial de l'Agenda Rural de Catalunya

Organitzats a les set vegueries, tenen l'objectiu d'analitzar els reptes del món rural i identificar actuacions que abastin els diferents àmbits de treball

per NacióGirona, Besalú | 6 de juliol de 2021 a les 15:16 |
El món rural reivindica formar part de les decisions sobre desenvolupament territorial. | @mediambientcat.
La Comissió Interdepartamental sobre el Despoblament Rural, coordinada per la Secretaria d’Agenda Rural del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, va encarregar l’elaboració de l’Agenda Rural de Catalunya per manera que, mitjançant un espai de debat, s’analitzin els reptes del món rural i s’identifiquin actuacions que abastin els diferents àmbits de treball.

Aquest encàrrec es va fer a una comissió redactora formada per l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), l’Associació Catalana de Municipis (ACM), l’Associació de Micropobles de Catalunya, i el Consell Assessor de Desenvolupament Sostenible (CADS).

Per a desenvolupar l’Agenda Rural, també es va designar una comissió motora, formada per 35 entitats. Aquesta comissió té les següents funcions:
 • Impulsar i vetllar que el procés participatiu i de redacció de l’Agenda Rural de Catalunya sigui correcte
 • Vetllar que tots els reptes del món rural estiguin representats en l’Agenda Rural de Catalunya i, alhora, aportar una visió global i transversal
 • Aportar coneixement i expertesa a l’Agenda Rural de Catalunya.
 • Vetllar per la representativitat territorial de l’Agenda Rural de Catalunya
Un cop enllestit el període d’aportacions inicial a l’Agenda Rural de Catalunya, que es va desenvolupar entre els mesos de febrer i març d’enguany, va començar la fase de participació que està activa actualment, i que consta de tallers temàtics i de tallers territorials.

La participació temàtica de l’Agenda Rural de Catalunya va acabar el dia 2 de juliol amb el darrer taller dedicat a la ‘Innovació i dinamització social i econòmica’, i, per aquest motiu, s’obren les inscripcions als tallers territorials que es desenvoluparan arreu del territori català entre el 12 i el 20 de juliol.


Tothom qui vulgui, ja sigui a nivell individual, entitats, associacions, administracions, agents econòmics i socials, podrà participar en els diferents tallers, que seran presencials. Tots els tallers estaran dinamitzats i treballaran la visió col·lectiva i de futur de cada territori.
 

Els tallers territorials es faran repartits entre les set vegueries de Catalunya. Foto: @mediambientcat.


Les dates dels tallers territorials que s'organitzaran per vegueries són les següents:
 • Dilluns 12 de juliol: a la Seu d'Urgell (de 17 a 20 hores), a les Borges Blanques (de 18 a 21 hores), i a la Secuita (de 18 a 21 hores).
 • Dimarts 13 de juliol: a la Pobla de Segur (de 17 a 20 hores), a la Fatarella (de 18 a 21 hores), a Caldes de Montbui (de 17 a 20 hores), i a Calaf (de 18 a 21 hores).
 • Dimecres 14 de juliol: a Blancafort (de 18 a 21 hores).
 • Dijous 15 de juliol: a Balaguer (de 17 a 20 hores), el Perelló (de 18 a 21 hores), Barcelona (de 17 a 20 hores), i Prats de Lluçanés (de 18 a 21 hores).
 • Divendres 16 de juliol: a Besalú (de 16 a 19 hores).
 • Dilluns 19 de juliol: a Sant Joan de les Abadesses (de 16 a 19 hores).
 • Dimarts 20 de juliol: a Sant Sadurní d'Anoia (de 17 a 20 hores).
La data límit per a inscriure-s'hi són 4 dies abans de cada taller, i el límit de places és de 70.
Les inscripcions es poden dur a terme en aquest enllaç.

 

Participació