METEOROLOGIA

Alerta per pluges intenses a la meitat oest de Catalunya

Les precipitacions podran superar avui els 20 litres en 30 minuts a les Terres de l'Ebre, Tarragona, Lleida, la Catalunya Central i l'Alt Pirineu i l'Aran

per Josep M. Llauradó, Tarragona, Catalunya | 17 de juny de 2021 a les 09:01 |
La pluja pot refrescar l'ambient | ACN
Protecció Civil ha activat la fase d'alerta del pla Inuncat per la previsió de precipitacions intenses aquest dijous a la meitat oest de Catalunya. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu que durant el dia d'avui les precipitacions podran superar els 20 litres per metre quadrat en 30 minuts a les comarques de les demarcacions de Terres de l'Ebre, Tarragona, Lleida, la Catalunya Central i l'Alt Pirineu i l'Aran. A més, els ruixats podran anar acompanyats de tempesta, i localment de calamarsa o pedra i de ratxes fortes de vent.
 

Davant d'aquesta previsió, Protecció Civil recomana molta precaució en la mobilitat i en les activitats a l'aire lliure.

L'ens de coordinació d'emergències subratlla, a més, que cal evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, ni creuar rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s'esperen les intensitats i acumulacions més importants.


 

 

Participació