DRETS

Girona, primera ciutat catalana que aprova el permís menstrual

La mesura s'ha aprovat amb el suport de tot el consistori, excepte d'un dels dos regidors de Ciutadans, que s'ha abstingut

per Lluís Girona, Barcelona, Catalunya | 14 de juny de 2021 a les 19:37 |
Manifestació del 8-M a Barcelona. | Carlos Baglietto
El ple de Girona ha aprovat quasi per unanimitat el nou permís menstrual. L'Ajuntament, que és pioner a l'hora d'implantar-lo, permetrà que les "dones, homes trans i persones no binàries" que tinguin dolors durant la menstruació puguin agafar-se vuit hores al mes. Podran ser seguides o no, i es recuperaran al llarg del següent trimestre.

L'equip de govern, a més de Guanyem i el PSC, han votat a favor del permís, si bé els dos grups de l'oposició han instat Junts i ERC a seguir avançant per millorar en igualtat de gènere. Ciutadans, però, ha trencat la dinàmica seguida pel consistori. El portaveu del grup, Daniel Pamplona, s'ha abstingut, sostenint que el permís no té l'aval d'un informe jurídic i fins i tot el veu "un retrocés". L'altra regidora, Miriam Pujola, ha votat a favor.


El consistori gironí es converteix en un dels primers a tot l'Estat que estableix una regulació per aquesta tipologia de casos. Avui dia, l'Ajuntament compta amb 533 dones contractades, en una plantilla que està conformada en total per 1.047 persones, segons les dades de l'Intersindical-CSC, que és el sindicat que va promoure la mesura.

 

Participació