Crisi econòmica

Creu Roja distribueix quasi 300.000 kg d'aliments a les comarques gironines

És la primera fase del Programa d'Ajuda Alimentària que abasta 20.757 persones vulnerables

Voluntaris als magatzems de Creu Roja a Girona. | @creurojacat.
per NacióGirona, Girona | 8 de juny de 2021 a les 12:48 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Creu Roja comença aquest mes la distribució 298.742 quilos d'aliments a 20.757 persones vulnerables de les comarques gironines. Es tracta de la primera fase del Programa 2021 d'Ajuda Alimentària a les persones més desafavorides, ja en marxa pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), a través del Fons Espanyol de Garantia Agrària (FEGA).
 

Aquest programa està cofinançat en un 85% pel Fons d'Ajuda Europea per a les persones més desafavorides (FEAD) i en un 15% pel pressupost estatal.
 

Els aliments a distribuir són de caràcter bàsic, variats, nutritius, poc peribles, de fàcil transport i emmagatzematge. La "cistella" inclou arròs, mongetes cuites, llet sencera UHT, tonyina en conserva, pasta alimentària, tomàquet fregit, galetes, macedònia de verdures, cacau soluble i potets infantils de fruita i de pollastre.
 

Creu Roja porta a terme aquesta distribució d'aliments des de 6 assemblees locals i també a través de 24 organitzacions associades de repartiment.

Diferents iniciatives per assegurar l'accés a aliments i béns bàsics
 
A més d'aquest important Programa d'Ajuda Alimentària FEAD, Creu Roja compta amb altres programes i projectes destinats a la cobertura de necessitats bàsiques, no només amb productes d'alimentació, sinó també amb altres productes de primera necessitat, com els d'higiene.
 
Les ajudes a les persones més vulnerables per a la cobertura de necessitats bàsiques com l'alimentació es duen a terme tant a través del lliurament de 'cistelles bàsiques d'aliments' com de la dotació de 'targetes moneder' que els permet canviar-les en diversos establiments comercials i que permet a les famílies adquirir varietat de productes d'alimentació per a accedir a una dieta més sana i equilibrada (aliments frescos, de temporada), aconseguint a més reduir l'impacte ambiental i una major eficiència en la gestió dels ajuts per a l'alimentació.   
 
Una part important d'aquestes intervencions s'aconsegueix gràcies a les donacions de moltes empreses que de forma solidària contribueixen a pal·liar la necessitat bàsica d'alimentació, i també és fonamental la col·laboració i coordinació amb institucions i administracions amb les quals s'han establert convenis de col·laboració per atendre aquesta important necessitat.
 
Tota la tasca duta a terme en els programes i projectes es porta a terme gràcies a la imprescindible tasca desenvolupada per milers de persones voluntàries que també de manera solidària i compromesa s'involucren en la cobertura d'aquesta necessitat bàsica d'alimentació de persones i famílies vulnerables.
 
Durant l'últim any, a causa de l'impacte econòmic generat per la pandèmia, les demandes d'ajuda alimentària a Creu Roja s'han triplicat.

 

 

Participació