1 de 10
Medicina

El COMG reconeix el Servei de Medicina Interna de l’Hospital d’Olot

Ha estat guardonat amb un dels sisens premis Bonastruc ça Porta per la cohesió del servei, la visió de medicina pública i el valor del treball en equip integrat al territori

Els guardonats amb els premis Bonastruc ça Porta d'enguany. | @hospiolot.
per NacióGirona, Olot | 25 de maig de 2021 a les 11:19 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de maig de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Col·legi Oficial de Metges de Girona (COMG) ha reconegut el Servei de Medicina Interna de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa en els sisens premis Bonastruc ça Porta a la trajectòria professional mèdica, per la cohesió del servei, per la seva visió de medicina pública i pel valor del treball en equip integrat al territori.

Format per un grup de 10 professionals amb dedicació exclusiva, liderat pel doctor Josep Bisbe, el servei manté la visió global del pacient com a element central de l’especialitat i l’implica en la presa de decisions. Els professionals de l’especialitat treballen en estreta col·laboració amb els professionals d’atenció primària i les consultes externes s’adapten al màxim a les demandes dels pacients amb l’objectiu de donar resposta a les primeres visites en un termini màxim d’una setmana.


Tot i treballar en coordinació amb l’Hospital Josep Trueta de Girona, es prioritza atendre els pacients el més a prop possible del seu lloc de residència. Gràcies a l’ambularització de bona part de l’assistència i la creació dels hospitals de dia, el servei ha reduït a la meitat l’estada mitjana al centre hospitalari. El COMG també ha lliurat un premi Bonastruc ça Porta a l’Institut de Diagnòstic per la Imatge – IDI Girona per la contínua innovació que posa al servei dels professionals i per la seva implicació en la recerca i en la docència.

L’IDI Girona, empresa pública adscrita al Servei Català de la Salut, forma part d’una xarxa de 19 centres dins el territori català, i sota una aliança estratègica també col·labora amb el servei de Radiologia de l’Hospital d’Olot.


Els Bonastruc ça Porta 2020 han reconegut, també, dues trajectòries individuals. La del doctor Rafel Cubí, per la seva tasca de metge de família al CAP de Salt i per ser l’impulsor de la història clínica informatitzada i de la recepta electrònica al sistema sanitari català; i, la del doctor Enric Juncàper per la seva dedicació i vocació en la ginecologia al llarg de més de 50 anys i pel seu compromís amb la professió mèdica.
 

 

Participació