Ocupació

La fàbrica Simon de Riudellots de la Selva tanca i traslladarà 45 treballadors a Olot

L'empresa, amb 120 treballadors, negocia recol·locar-ne 20 més a Martorelles

per NacióGirona, Olot | 6 de maig de 2021 a les 11:27 |
Treballadors de Simon durant una manifestació a la plaça del Vi de Girona el passat Primer de Maig. | ACN.
La fàbrica d'aparells electrònics Simon de Riudellots de la Selva (Selva), fundada a Olot l'any 2016, té previst tancar a finals d'any, segons ha avançat el Diari de Girona i ha confirmat l'ACN a través de fonts sindicals.

L'empresa, que va obrir fa tretze anys, negocia ara la recol·locació dels 120 treballadors a les plantes d'Olot i Martorelles. En un comunicat publicat pel Diari de Girona, l'empresa esgrimeix que s'ha vist afectada per una caiguda progressiva de la demanda de les sèries que s'hi produeixen. La companyia ha deixat clar que la planta de Riudellots es mantindrà oberta fins que s'arribi un acord amb els treballadors. Precisament, els treballadors aquest dissabte van participar en la manifestació del Primer de Maig a la plaça del Vi de Girona.


Simon també ha explicat que té previst el trasllat de la maquinària a les altres dues fàbriques un cop s'hagi arribat a un acord. Per la seva banda, els treballadors han lamentat aquesta decisió i es mostren contraris a la voluntat de l'empresa de tancar la fàbrica selvatana. En aquest sentit, assenyalen que el 80% del personal afectat són dones i que la majoria té més de 50 anys. El secretari general de la Federació d'Indústria de CCOO a Girona, Carles Chicano, reclama que "la gent es pugui jubilar o prejubilar aquí" i que "no sigui tan traumàtic" anar a Olot o Martorelles.

Chicano ha explicat que l'empresa ja va mostrar la seva voluntat de portar tota la producció a d'altres plantes el 2011, però assenyala que els ha "sorprès" que ara hagi estat "tan ràpid". En aquest sentit, el responsable d'Indústria de CCOO a les comarques de Girona demana que hi hagi un pla de flexibilització interna per poder mantenir bona part dels llocs de feina actuals, fins que els treballadors puguin entrar en les prejubilacions. "Entenem que hi ha possibilitats a dins de la companyia per mantenir l'activitat de Riudellots", explica.


Chicano ha remarcat que la voluntat de l'empresa és moure unes 45 persones a Olot, una vintena més a Martorelles i la resta –personal d'oficines i magatzem indirecte- encara no s'ha definit. Cal tenir en compte que de les 120 persones que treballen a la planta de Riudellots, una part provenen d'Empreses de Treball Temporal.

 

Participació