educació

Educació retira la destitució de la directora de l'escola d'adults de Girona

Les al·legacions presentades modifiquen de falta greu a lleu l'expedient obert

per Redacció , 23 d'abril de 2021 a les 14:26 |
El Departament d'Educació finalment no destituirà la directora de l'escola d'adults de Girona per haver cedit espais del centre per fer-hi classes particulars d'assignatures que no s'impartien en el centre. El col·lectiu de suport a la directora ha mostrat la satisfacció pel canvi de criteri del Departament, ja que consideraven que la destitució era "injusta" i "desproporcionada" i ho consideraven "un atac" a tota l'escola, més enllà de la figura de la directora. Arran de les al·legacions presentades a la resolució de l'expedient obert, Educació ha modificat de falta greu a lleu les accions de la directora i finalment quedarà en una amonestació.

La directora de l'escola d'adults de Girona podrà seguir en el càrrec després que el Departament d'Educació hagi retirat la destitució per haver cedit espais per poder fer classes particulars d'assignatures que no s'impartien en el mateix centre. Els fets es remunten al juliol, quan Educació va obrir un expedient per haver cedit una aula on els alumnes poguessin preparar-se les assignatures específiques de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) amb un professor particular.


L'expedient va acabar resolent-se amb una sanció de falta greu que implicava la destitució de la directora del càrrec. En aquell moment, la Comissió de suport va començar un conjunt d'accions per denunciar la situació i aconseguir aturar la destitució de la directora. Segons els membres d'aquesta plataforma, ho consideraven "un atac" a tota l'escola, més enllà de la directora. A més, creien que la resolució era "injusta" i "desproporcionada".

Al llarg de les accions van rebre el suport de 40 centres públics de formació d'adults i també de persones del món pedagògic i polític. Més enllà d'això, la directora va presentar al·legacions a la resolució per evitar la destitució. Finalment, el Departament d'Educació ha resolt definitivament que la falta era lleu i no greu, com al principi. Per això s'ha passat de la destitució prevista a una amonestació.


El col·lectiu es mostra satisfet pel canvi de criteri del Departament, però tot i així lamenta que l'expedient encara se saldi amb una amonestació. Segons el seu punt de vista, caldria haver retirat l'expedient, ja que "es carregava el model de centre que fa més de 40 anys que defensem". Així ho assegura el col·lectiu de suport a la direcció en un comunicat de premsa enviat als mitjans de comunicació aquest divendres 23 d'abril.

 

Participació