1 de 10
SANT JORDI 2021

GUIA | Preguntes i respostes sobre Sant Jordi 2021

La diada del llibre i la rosa, marcada per la pandèmia, se celebrarà sense autors estrangers i amb espais delimitats

Aquest any les llibreries poden posar parades davant de l'establiment els dies 21, 22 i 23. | Carlos Baglietto
per NacióDigital, 22 d'abril de 2021 a les 16:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 d'abril de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La celebració de Sant Jordi aquest any estarà marcada per la pandèmia i les restriccions. Però la diada no passarà de llarg, com l'abril del 2020, sinó que s'adaptarà a la situació sanitària, amb espais perimetrats, més dies per comprar llibres i roses i altres mesures que expliquem en aquesta guia.

1. Quan hi haurà parades de llibres i flors al carrer? Aquest any les llibreries i les floristeries podran instal·lar parades davant els locals el 21 i el 22 d’abril, a més del dia 23. Només a Barcelona hi haurà 490 estands.


2. On hi haurà carpes perquè signin llibres els autors? El dia 23 a Barcelona hi haurà 11 recintes amb control d'accés: al passeig de Gràcia, entre la ronda Sant Pere i el carrer Aragó; a l'Arc de Triomf; als Jardinets de Gràcia; a la plaça Reial; a la plaça Orfila; al passeig Lluís Companys; a la plaça de Valdivia; a la plaça de la Vila de Gràcia: a la plaça de Sarrià: als jardins Centelles del Palau Macaya, a la plaça de la Universitat i a la rambla del Poblenou, a l'altura dels carrers de Pallars, Llacuna i Pujades.

3. Quin serà el protocol dins dels recintes? Hi haurà un recorregut marcat, amb sentit únic de circulació, de manera que caldrà passar per davant de totes les parades.


4. Quin horari tindran els recintes i les parades? L'horari serà des de les nou del matí fins a les vuit de la tarda.

5. Es podrà comprar a dins de les llibreries? Sí, respectant l'aforament del 30% de l'espai.


6. Com serà la signatura de llibres? Enguany hi haurà dues cues, una per comprar els llibres i una altra per demanar la signatura. No hi haurà autors internacionals, però sí catalans. Es poden consultar els horaris i llocs a la web del Gremi de Llibreters.

7. On signaran periodistes de NacióDigital? Sara González signarà exemplars de Per raó d'estat de cinc a sis a la Llibreria Punt i a part, a Barcelona; i Roger Tugas signarà amb Mònica Hernàndez exemplars de Ferides d'exili de tres a quatre a l'estand de la llibreria Documenta, al passeig de Gràcia; i a quarts de cinc a la parada de l'ANC.

8. On es podran comprar roses? El Gremi de Floristes ha habilitat una web per localitzar totes les parades.

9. Com serà la celebració més enllà de Barcelona? A Girona hi haurà un gran espai a l'esplanada de la Copa. A Lleida, a l'avinguda Francesc Macià. A Tarragona, a la Rambla Nova. A Sabadell, a la plaça del Mercat Central. A Terrassa, al parc de Sant Jordi. A Badalona, a la plaça de Pompeu Fabra. A l'Hospitalet, a la rambla Just Oliveras.

10. Hi haurà parades d'entitats? Aquest any només als municipis de menys de 5.000 habitants es permet que, a més de llibreries i floristeries, les entitats puguin col·locar parades de llibres i roses.

11. On hi haurà jornades de portes obertes? Amb reserva prèvia, es podrà visitar de franc el Palau de la Generalitat, el Recinte Modernista Sant Pau, el Pavelló Mies van der Rohe, el Palau Güell, el Museu d'Història de Catalunya, la Biblioteca de Catalunya, l'Institut d'Estudis Catalans, el Museu d'Art de Girona o el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, entre d'altres.

12. Hi haurà activitats fora de Catalunya? Sí. En aquesta web de la Generalitat es poden consultar tots els actes arreu del món.

Altres notícies de Sant Jordi que et poden interessar

Participació