Nou servei de voluntariat per als malalts de càncer a l'Hospital d'Olot

Una de les primeres accions de l'AEEC-Girona a la Fundació serà el lliurament d’un petit obsequi de Sant Jordi per als pacients oncològics

S'ha lliurat un seguit de manualitats que es distribuiran als pacients durant aquesta setmana de Sant Jordi.
S'ha lliurat un seguit de manualitats que es distribuiran als pacients durant aquesta setmana de Sant Jordi. | @hospiolot.
NacióGirona
19 d'abril del 2021
L'Associació espanyols contra el càncer (AECC-Catalunya contra el Càncer Girona) i la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa han signat un acord de col·laboració per a instaurar el programa de voluntariat hospitalari al centre sanitari.

Gràcies a aquest projecte, els pacients oncològics ingressats a planta o usuaris de l’hospital de dia i els familiars podran disposar d’acompanyament i suport per part dels voluntaris de l’entitat, amb la finalitat de millorar la seva qualitat de vida durant el procés de la malaltia.

Les persones voluntàries són essencials i tenen un paper molt important dins l’entorn hospitalari, segons diversos estudis: acompanyen i donen suport emocional, ajuden i són el relleu de la persona cuidadora principal, detecten les necessitats del pacient i de la família, desenvolupen activitats d’animació i entreteniment i participen en la dinàmica de la Fundació.  

El servei de voluntariat hospitalari a la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa es farà efectiu, en una primera fase, de manera telefònica i en línia i, quan l'aixecament de les restriccions sanitàries ho permetin, es preveu que l’acompanyament també es pugui oferir de manera presencial.

Sant Jordi solidari

Una de les primeres accions del voluntariat a la Fundació, serà el lliurament d’un petit obsequi fet pels voluntarisque es repartirà durant la setmana de Sant Jordi entre els pacients oncològics ingressats al centre o els que hi estiguin rebent tractament.

L'AECC-Catalunya contra el Càncer, 68 anys d'experiència en la lluita contra el càncer

L’AECC-Catalunya contra el Càncer és l’entitat de referència en la lluita contra el càncer des de fa 68 anys. Dedica els seus esforços a mostrar la realitat del càncer a Catalunya, detectar àrees de millora i posar en marxa un procés de transformació social que permeti corregir-les per obtenir un abordatge del càncer integral i multidisciplinari.

Forma part del seu ADN està al costat de les persones, pel que el seu treball s’orienta a ajudar-les a prevenir el càncer; estar amb elles i les seves famílies durant el procés de la malaltia si se li diagnostica; i millorar el seu futur amb l’impuls de la investigació oncològica.
 

Els voluntaris faciliten la vida dels pacients oncològics. Foto: @aeec_es.


En aquest sentit, a través de la seva Fundació Científica, l’AECC aglutina la demanda social d’investigació contra el càncer, finançant per concurs públic programes d’investigació científica oncològica de qualitat. A dia d’avui, és l’entitat social i privada que més fons destina a investigar el càncer: a Catalunya, ha invertit 28,8M€ en 106 projectes d’investigació.

L’AECC integra a pacients, familiars, persones voluntàries i professionals que treballen units per prevenir, sensibilitzar, acompanyar a les persones afectades i finançar projectes d’investigació oncològica que permetran un millor diagnòstic i tractament del càncer. A Girona, l’AECC està estructurada en 38 delegacions locals, compta amb més de 178 persones voluntàries, 4.536 socis i sòcies i 14 professionals.

Durant el 2020, l’AECC-Catalunya contra el Càncer Girona ha atès 993 persones afectades per la malaltia.