Alerten de la presència de listèria en productes provinents d'Embotits Oix

Salut Pública retira els lots afectats i demana no consumir-ne a aquells que ja n'hagin adquirit

La botifarrà d'all i julivert és un dels productes contaminats pel bacteri.
La botifarrà d'all i julivert és un dels productes contaminats pel bacteri. | Arxiu NG.
NacióGirona
19 d'abril del 2021
Actualitzat a les 12:20h

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha emès una alerta alimentària aquest divendres al migdia per la presència de listèria (Listeria monocytogenes) en embotits fets i venuts a Catalunya. En concret, els productes afectats són botifarra d'ou, bull blanc, botifarra negra, botifarra de fetge i botifarra d'all julivert d'Embotits d'Oix.

L'Agència de Salut Pública ha obert una investigació i ja ha procedit a retirar els productes del mercat. Demana a aquelles persones que ja n'hagin comprat i en tinguin a casa que evitin consumir-ne i retornin els productes al punt de compra.

La listeriosi o listerel·losi, la malaltia infecciosa causada pel bacteri Listeria monocytogenes és relativament poc freqüent i es produeix bàsicament en nadons, ancians i pacients immunodeprimits. Acostuma a presentar símptomes i signes semblants als de la grip, però en els casos més greus pot provocar meningitis i infeccions generalitzades.

Embotits d'Oix és una empresa familiar dedicada a l’elaboració artesanal d’embotits des de l’any 1955. Està situada a Oix, a l'Alta Garrotxa, en una comarca amb una llarga tradició en el sector càrnic.

Tot seguit podeu comprovar quins són els lots d'embotits afectats.

Marca comercial: EMBOTITS D'OIX

Productes retirats:

    ▪    Botifarra d’ou
    ▪    Bull blanc
    ▪    Botifarra negra
    ▪    Botifarra de fetge
    ▪    Botifarra all julivert

Lots implicats: 2106 2107; 2108; 2109; 2110; 2111; 2112; 2113; 2114.

Marca d'identificació:  ES 10.04277/GE (CE)



En el cas d'haver consumit algun d'aquests productes i presentar símptomes compatibles amb la listeriosi (vòmits, diarrea o febre), les autoritats sanitàries recomanen anar a un centre de salut. En cas d'estar embarassada, cal seguir les recomanacions d'AESAN.

Segons detalla l'AESAN, amb la informació actual no s'ha confirmat cap cas associat a aquesta alerta a la resta d'Espanya. Els productes afectats s'han distribuït exclusivament a Catalunya.

Altres notícies que et poden interessar