1 de 10
Cultura

El PSC de comarques gironines subratlla el suport a la cultura del govern estatal

El diputat socialista Marc Lamuà ha explicat que “la cultura és una de les polítiques tractores del pla de recuperació”

Marc Lamuà, primer secretari del PSC de les comarques gironines i portaveu de cultura del grup parlamentari socialista al Congrés. | @PSCComGironines.
per NacióGirona, Girona | 1 d'abril de 2021 a les 10:57 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 d'abril de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El PSC de les comarques gironines ha valorat molt positivament la compareixença del ministre de Cultura la setmana passada al Congrés dels diputats. Allà el diputat gironí, Marc Lamuà, va defensar que “el govern i el ministre, Rodríguez Uribes, han fet tot el possible perquè ningú del sector de la cultura es quedi enrere”.

En la mateixa compareixença al Congrés, el diputat i portaveu de Cultura va remarcar com era d’important que el Ministre en la seva intervenció hagués citat fins a tres equipaments d’importància per la província de Girona com són l’Arxiu Provincial, el castell de Sant Ferran i el Thyssen a Sant Feliu de Guíxols com a projectes necessaris pel territori en els quals el Ministeri hi està ja plenament compromès.


Marc Lamuà, primer secretari del PSC de les comarques gironines i portaveu de cultura del grup parlamentari socialista del Congrés ha destacat que “la cultura és un dels únics sectors que disposa de dos reials decrets específics, el primer al maig i el segons al novembre, i és una de les deu polítiques tractores del pla de recuperació econòmic i social del govern Sánchez”.

El diputat socialista ha explicat que “a part de les ajudes al sector que quedaven recollides en els dos reials decrets de maig i novembre hem de sumar part dels 11.000 milions d’euros que el Govern posarà a disposició d’empreses i autònoms, també de la cultura. La cultura representa més del 3% del PIB del país, amb la oportunitat que proporcionen els fons europeus es pot maximitzar el retorn que la cultura ja aportava”.


El portaveu de cultura també ha ofert el suport de tot el grup parlamentari socialista del Congrés i ha recordat la importància i l’impacte que té la cultura per a un país. També ha destacat el cas especial de Catalunya, nació històrica amb llengua pròpia. “El sector cultural ha fet un gran esforç aquest darrer any, i ens ha acompanyat en els pitjor moments del confinament, ens ha fet viure en un dels pitjors anys de la nostra vida” ha conclòs Lamuà.

 

 

Participació