festival de literatura Girona-Olot

Dijous arrenca la segona setmana del festival de literatura MOT 2021 a Olot

Rodrigo Fresán, Lana Bastašić, Bernardo Atxaga, Manuel Baixauli, Màrius Serra i Alicia Kopf són alguns dels autors catalans i internacionals que integren la programació a la Garrotxa

Alguns dels autors del MOT 2021 que seran a Olot. | @FestivalMOT.
per NacióGirona, Olot | 24 de març de 2021 a les 11:24 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de març de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La setena edició del Festival MOT està dedicada als processos creatius de les diferents disciplines artístiques, explicats des de la literatura. Després d’haver d’ajornar el festival el març passat a les portes de celebrar-lo, enguany el MOT ha recuperat gairebé íntegrament el programa de l’any passat, en una edició híbrida que combina presencialitat i virtualitat, i que per primer cop es pot seguir en línia.

El MOT 2021, que està comissariat per la historiadora de l’art Glòria Bosch Mir, vol posar èmfasi en el fet que com a lectors, quan avancem en la narració d’un llibre, i en els diàlegs i també en els silencis que aquest conté, la paraula es transforma en imatges. I aquestes, inevitablement, se sumen a les nostres pròpies experiències per acabar formant un gran collage. Perquè cada lectura, i sobretot cada relectura, “ens porta cap a altres registres, com si l’escriptura fos un parèntesi obert que mai no es tanca o les diferents capes d’una pell que es transforma cap a una transparència infinita”, segons Bosch Mir. En aquest sentit, el MOT 2021 posa el fet creatiu al centre del festival, i per això el diàleg entre disciplines artístiques també hi tindrà un paper important.


Després d'arrencar la setmana pasada a Girona, el MOT 2021 acabarà aquest dijous, divendres i dissabte, 25, 26 i 27 de març a la sala El Torín d’Olot. Per primer cop es pot seguir també en línia a través del canal de YouTube del festival. Durant aquestes dues setmanes una quarantena d’escriptors i especialistes conversen sobre les seves experiències creatives i com aquestes conflueixen en la literatura. El públic pot gaudir d’unes converses úniques, totes elles amb la creativitat de fons, però cada una amb la seva pròpia particularitat.

Aquest dissabte 27 de març tindrà lloc el segon ver-MOT del festival, una trobada més distesa entre tres o quatre autors al voltant d’un vermut, a l’aire lliure a les 12 h.


Les dues ciutats s’involucren en un festival que aposta per la qualitat, el rigor i l’exigència, i porten autors de primer nivell. La programació d’enguany, que presenta pocs canvis respecte a la prevista en l’edició passada, s’ha teixit mirant la vessant creativa dels autors. 

La programació d'aquesta setmana a Olot es nodreix d'artistes com Alicia Kopf, Manuel Baixauli o Pere Parramon; poetes, com Eduard Escoffet, Mariano Peyrou o Jaume Coll Mariné, i dramaturgs, com Àngels Bassas. Convidats polifacètics per navegar a través de la seva obra i descobrir les diferents cares de la creativitat.


També, participaran a les converses a Olot els escriptors catalans Mercè Ibarz, Màrius Serra iEloy Fernández Porta; els argentins Silvana Vogt i Rodrigo Fresán; la croata Lana Bastašić; la narradora francesa Maylis de Kerangal; i els periodistes culturals i especialistes del sector literari Anna Guitart i Álvaro Colomer.

I el MOT no s’acaba aquí, sinó que s’amplifica gràcies a les mirades que sumen organitzacions i entitats de les dues ciutats organitzadores amb les seves activitats, agrupades sota el paraigua del +MOT, que aquest any s’ha vist reduït per les restriccions en l’organització d’activitats provocades per la Covid-19.

 

Participació