VÍDEO Joves de Salesians Girona criden #Stop al racisme amb el rap «Refem el futur»

El projecte té l'objectiu d'apoderar els joves del barri de Santa Eugènia de Ter per a generar un canvi en la realitat intercultural que els envolta

Una imatge del videoclip «Refem el futur».
Una imatge del videoclip «Refem el futur». | @salesianosSMX.
NacióGirona
17 de març del 2021
Actualitzat a les 12:53h


Des de Salesians Girona, a través del Projecte Neu de la plataforma d’educació social, un grup de joves, d’entre 16 i 25 anys, i els seu equip d’educadors, amb la col·laboració del Güell Espai Jove, presenten “Refem el futur”, un vídeoclip que fomenta la pau i la lluita contra el racisme entre totes les persones. 
 
El projecte té com a objectiu l’apoderament dels joves del barri de Santa Eugènia de Ter, a Girona, perquè ells mateixos siguin capaços de generar un canvi en relació a la realitat intercultural que els envolta.
 
“Es volen formar agents transformadors, crítics i participatius. Amb aquest projecte pretenem crear espais d’aprenentatge on els joves duguin a terme activitats  que impliquin la participació del col·lectiu amb el qual es vol treballar”, explica Sergi Bueno, educador del projecte. 
 
Un procés creatiu i participatiu
 
La lletra de la cançó es va crear durant el mes de juliol amb l’ajuda d’un taller de rap, impulsat pel músic Marc Ortín. La cançó es va poder gravar durant el mes d’octubre a La Conga Music, ja que anteriorment  havien guanyat el primer premi de la IV edició del concurs Hip hop per la Pau amb el videoclip “Tot ho podem canviar”.
 
Un cop a l’estudi es va comptar amb la col·laboració del productor Guillem Galofré i Pau Llonch (Versembrant). I, finalment, durant el mes de desembre es va poder fer la gravació del videoclip de la mà de No Value.
 
Des de Salesians Girona expliquen que “estem molt contents del resultat, ja que malgrat la situació tant complicada que hem viscut amb la pandèmia, ens hem adaptat i hem pogut tirar endavant tot el procés malgrat totes les dificultats en el camí”.