1 de 10
coronavirus

Quins documents he de portar per sortir de la comarca a partir de dilluns?

Sàmper assegura que la policia podrà demanar declaracions d'autoresponsabilitat i certificats de convivència

Control policial a l'entrada de Ripoll | Adrià Costa
per Andreu Merino, 12 de març de 2021 a les 13:13 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de març de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Govern permetrà la mobilitat entre comarques a partir d'aquest dilluns. La mesura arriba abans del període vacacional de Setmana Santa, després que el confinament entrés en vigor a l'octubre. El Departament de Salut, però, hi ha volgut posar matisos. "Mantenim el perímetre comarcal, però permetent la mobilitat en la bombolla de convivència", ha exposat la consellera Alba Vergés.

Però de quina manera es controlarà que tothom es desplaci amb la seva unitat de convivència? El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha assegurat que les policies locals i els Mossos d'Esquadra adaptaran els controls a les noves restriccions. Quan es vulgui canviar de comarca, s'haurà de portar un certificat d'autoresponsabilitat que expliqui el motiu del desplaçament i un certificat de convivència que demostri que aquest es fa amb el grup bombolla. 


El certificat de convivència es pot demanar als ajuntaments. El document, però, planteja algunes llacunes, com en els casos en què persones convivents no estiguin empadronades en el seu actual domicili. "És impossible el control de tota la població", ha reconegut Sàmper. 


Vergés ha insistit que els trajectes entre comarques només es poden fer amb la bombolla de convivència. "No ens podem moure per tot arreu a fer-ho tot, ho hem de fer amb cautela", ha dit la consellera.

Tot plegat, després que Interior hagi detectat un "lleuger" increment de mobilitat els darrers dies. Segons Sàmper s'han registrat augments d'un 2% o un 3% en comparació amb els dies anteriors. El conseller ha afirmat que a nivell global la reducció de la mobilitat es manté sobre un 15% si es compara amb els mesos previs a la pandèmia


Aquest dimarts la portaveu del Govern, Meritxell Budó, ja va assegurar que l'executiu estudiava aixecar la restricció de mobilitat comarcal i el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va defensar la necessitat de "donar aire" a nivell econòmic i social.


Altres notícies que et poden interessar

​​​
​​​

 

Participació