Masclisme

El sindicat CSIF demana investigar les acusacions de masclisme a la Diputació de Girona per part de Laia Pèlach

El cap de premsa de la institució, Josep Maria Amargant, adverteix que si les acusacions no són certes o no hi ha proves se la reprovi

per Xavier Borràs, Girona | 10 de març de 2021 a les 12:56 |
Laia Pèlach manté la denúncia de masclisme al si de la Diputació de Girona. | @CUPGirona.
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de març de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El cap de Protocol, Premsa i Comunicació de la Diputació de Girona, Josep Maria Amargant, com a representant de la Secció Sindical CSI-F de Girona, ha demanat que es constitueixi una comissió d'investigació –integrada per tots els grups polítics–, per aclarir "de manera clara i rotunda les afirmacions que va realitzar públicament la diputada de la CUP, Laia Pèlach, que va denunciar que a la institució "es respira masclisme", tal com va avançar ahir NacióDigital.

Segons van fer saber l'endemà del 8-M Laia Pèlach i la CUP Nord-oriental, la Diputació de Girona va vetar el missatge que se'ls havia demanat (a totes les dones diputades) per a afegir-lo, en el si de la campanya #SomCorresponsables –impulsada per l’Institut Català de les Dones en el marc del Dia Internacional de la Dona Treballadora (8-M). El missatge deia:"A la Diputació de Girona es respira masclisme. En el to paternalista de moltes intervencions, en el no donar veu a moltes companyes, en les salutacions diferents a homes i a dones, permetent abusos i silenciant-los... reconèixer-ho i canviar-ho és el repte."


La diputada cupaire se'n feia ressò, també, avui a través d'un tweet: Segons Amargant, "tant per correu electrònic com per les xarxes socials, la diputada va descriure i denunciar públicament una sèrie de conductes dels representants de la Diputació de Girona, sense aportar proves ni indicis de cap tipus", i afegeix que "atès el contingut de les declaracions i la seva gravetat, és necessari de manera imperativa aclarir aquestes afirmacions, així com provar-les a través de tots els mitjans admesos en dret".

Per això, demana que es constitueixi la comissió d'investigació ja esmentada i que en cas que no siguin certes o no s’aportin proves en relació a les acusacions fetes per Laia Pèlach, "s’exigeixi responsabilitat a l’esmentada diputada per possible denúncia falsa i s’adoptin les mesures correctives pertinents, sense perjudici de reprovar-la, si s’escau, en seu del Plenari Provincial. Considero que aquestes mesures són indispensables per preservar el respecte de la institució i el dels seus treballadors".


Vegeu el document de la petició del sindicat CSIF.

 

Participació