La Diputació de Girona veta el missatge de la CUP Nord-oriental pel 8 de març

En el marc de la campanya a les xarxes #SomCorresponsables s’ha obviat el missatge de la diputada Laia Pèlach

Un aspecte de la manifestació del 8-M a Girona.
Un aspecte de la manifestació del 8-M a Girona. | @GuanyemGirona.
NacióGirona
09 de març del 2021
Actualitzat el 10 de març a la 13:30h
La Diputació de Girona s’ha adherit a la campanya #SomCorresponsables, impulsada per l’Institut Català de les Dones en el marc del Dia Internacional de la Dona Treballadora (8-M). Una campanya plantejada per les xarxes socials que ha volgut donar veu a les 27 diputades i diputats de la institució supracomarcal, on la diputada de la CUP Laia Pèlach n’ha estat exclosa pel contingut del seu missatge:

"A la Diputació de Girona es respira masclisme. En el to paternalista de moltes intervencions, en el no donar veu a moltes companyes, en les salutacions diferents a homes i a dones, permetent abusos i silenciant-los... reconèixer-ho i canviar-ho és el repte."

Les cupaires asseguren que la institució no ha volgut publicar aquest missatge al·legant que la campanya es plantejava “en positiu” i que volia marcar reptes sobre la feminització de la política.

La diputada Laia Pèlach ha volgut remarcar que la corresponsabilitat també és denunciar les actituds masclistes i erradicar-les és un dels grans reptes: “No voler-ho fer públic és perpetuar un entorn hostil a la feminització de la política i suposa renunciar a treballar per
transformar la institució.”

La formació ha volgut deixar palès que no contribuiran al blanquejament del feminisme, ni cediran davant dels intents de silenciar-les, per això han fet públic el seu missatge a través de les seves pròpies xarxes socials.

La CUP Nord-oriental ho ha denunciat en un fil de tweets: