El ple de l'Ajuntament Girona aprova 1,9 milions d’euros en inversions

També, dóna llum verd al projecte de sanejament de Mas Prunell, a l’adquisició de vehicles per als serveis municipals i la policia, a la compra de 12 habitatges socials i a l’execució de diferents obres a la ciutat

El ple municipal de Girona s'ha tornat fer per via telemàtica.
El ple municipal de Girona s'ha tornat fer per via telemàtica. | @girona_cat.
NacióGirona
09 de març del 2021
Actualitzat a la 13:17h
L’Ajuntament de Girona ha aprovat avui per Ple 1,9 milions d’euros en inversions. Es tracta d’actuacions que es duran a terme aquest any, després que l’Estat eliminés el sostre de despesa per poder fer inversions extraordinàries el 2021.
 
“Estem satisfets que Ple rere Ple puguem portar partides concretes del pla d’inversions que vam elaborar des del govern. Fa un mes van ser 715.000 euros en dos busos i millores a les escoles. I avui portem un total d’1.935.170 euros. Gairebé dos milions que beneficiaran a molts ciutadans i ciutadanes i al personal públic, perquè hi ha partides molt diferents i molt transversals”, ha afirmat la tinenta d’alcaldia i regidora d’Hisenda i Règim Interior de l’Ajuntament de Girona, M. Àngels Planas.
 
En concret es destinaran 18.150 euros a la redacció del projecte de sanejament de la urbanització de Mas Prunell, al barri de Palau-sacosta. Durant el Ple s’ha aprovat, amb els vots a favor de JuntsxCat, PSC, ERC i Cs, i l’abstenció del grup Guanyem Girona, una modificació de crèdit per poder tirar endavant aquest projecte. L’objectiu és solucionar els problemes que es generen quan plou molt en aquesta zona de la ciutat, ja que el sistema de sanejament no té capacitat per absorbir tota l’aigua i acaba sobreeixint. Aquest any es redactarà el projecte, mentre que les obres es realitzaran en una fase posterior.
 
Durant el Ple també s’ha aprovat, amb els vots a favor de JuntsxCat, ERC i Cs, i l’abstenció dels grups Guanyem Girona i PSC, la compra d’elements de transport i maquinària per als serveis municipals per 380.160 euros. Es compraran quatre furgonetes elèctriques per a les brigades municipals, que serviran per rejovenir la flota de vehicles; una furgoneta i un carretó elevador per al Servei d’Esports, per poder traslladar material entre els diferents centres esportius de la ciutat; una furgoneta per al Centre d’Acollida La Sopa; i tres vehicles per a les unitats de Parcs i Jardins, Plagues i Medi Ambient. “Gràcies a aquestes adquisicions es podrà oferir un servei públic de més qualitat i millorar les condicions amb les quals els treballadors i treballadores dels equipaments i serveis han de realitzar determinades tasques”, ha explicat la regidora M. Àngels Planas.
 
En la mateixa línia, el Ple ha donat llum verda a destinar 307.260 euros a millorar i ampliar el parc mòbil de vehicles de la Policia Municipal de Girona. Es compraran 16 vehicles, que inclouen cotxes de patrulla, motos per patrullar i diferents tipus de furgoneta. La inversió ha estat aprovada amb els vots a favor de JuntsxCat, ERC i Cs, l’abstenció del PSC, i el vot en contra del grup Guanyem Girona.
 
També s’invertiran 325.000 euros en diferents obres i projectes: per una banda, s’ha aprovat el suplement de crèdit per als projectes de l’skatepark al parc de Jordi Vilamitjana i per a la primera i la segona fase de la plaça de Josep Pallach, amb l’objectiu d’incloure reparacions a la urbanització de l’espai i també el badalot. En aquests casos les inversions aprovades complementen les partides ja pressupostades en exercicis anteriors, atenent a l’augment de costos previstos en els pressupostos definitius dels projectes. Respecte la millora del passallís de l’Onyar i el projecte de ponts i reforma del carrer del Carme, es tracta de noves partides. El punt ha estat aprovat amb els vots a favor de JuntsxCat, PSC i ERC, i l’abstenció dels grups Guanyem Girona i Cs.  
 
Per últim, durant la sessió plenària s’ha aprovat destinar 887.700 euros a la compra de 12 habitatges socials a través del tanteig i retracte, amb els vots a favor de JuntsxCat, PSC, ERC i Cs, i l’abstenció del grup Guanyem Girona, i 16.900 euros per poder completar el pressupost total de les obres de reforma de l’espai LGTBI també amb els vots a favor de JuntsxCat, PSC, ERC i Cs, i l’abstenció del grup Guanyem Girona.