La restauració podrà obrir fins a les cinc de la tarda a partir de dilluns

El Govern preveu un horari ininterromput de les 7.30 a les 17 hores de bars i restaurants que haurà de validar el Procicat, que es reuneix aquest dijous per estudiar les flexibilitzacions

Un grup de joves en una terrassa del bar l'Alzina de Manresa
Un grup de joves en una terrassa del bar l'Alzina de Manresa | Gemma Aleman
04 de març del 2021
Bars i restaurants podran obrir a partir de dilluns en horari ininterromput des de les 7.30 hores del matí fins a les cinc de la tarda. Així ho ha avançat TV3 i ho ha pogut confirmar NacióDigital. Aquesta és una de les principals flexibilitzacions que té previst aprovar el Procicat en la reunió d'aquest dijous. El toc de queda a les deu de la nit i el confinament comarcal, així com la limitació a sis de les persones que es poden reunir, però, són algunes de les mesures que, d'entrada, es mantindran.

Fins ara, la restauració està autoritzada a obrir des de les 7.30 a les 10.30 del matí i de les 13 a les 16.30 hores del migdia. Malgrat que el gremi reclamava ja la setmana passada poder obrir ininterrompudament fins a les nou del vespre, de moment podran allargar només fins a les cinc de la tarda. A partir del migdia, s'anunciarà l'abast de totes les mesures. 

El debat que encara no s'ha afrontat és si es faran o no flexibilitzacions de mobilitat dins de Catalunya per Setmana Santa. El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha assegurat en una entrevista a TV3 que aquesta qüestió no s'ha afrontat encara. Aquest dimecres, al consell interterritorial amb el ministeri de Sanitat, la Generalitat va apostar per mantenir el tancament perimetral autonòmic, però encara no s'ha dirimit si continuarà la restricció de mobilitat entre comarques. Totes les comunitats, a excepció de Madrid, van exhibir sintonia amb no flexibilitzar la mobilitat i el ministeri va emplaçar tots els territoris a tancar un consens la setmana que ve. 

Les noves mesures que seran aprovades pel Procicat aquest dijous respon a la premissa de "donar aire" anunciada pel secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, en un moment en què la tendència de la pandèmia va a la baixa, malgrat que la pressió hospitalària a les UCI continua sent alta i el descens lent.  

Després dels errors en la desescalada de la primera i segona onada, els responsables sanitaris han fet una crida a no obrir de forma precipitada per no precipitar una quarta onada que, han advertit, partiria d'un alt nombre d'ingressos i que podria situar el sistema sanitari en una nova situació compromesa. Aquesta setmana, Argimon va explicar els avenços que s'estan produint en matèria de vacunació, que ha permès que, per exemple, a les residències, s'estigui en una "tendència a zero" de contagis.