empresa

Eurofund perfila la compra del macroprojecte logístic d'Amazon a Figueres

El gegant del comerç electrònic hi té previst instal·lar el seu “hub” logístic de referència a l’Estat

per NacióGirona, Figueres | 24 de febrer de 2021 a les 10:35 |
Els terrenys on s'instal·larà Amazon. | Cimalsa.
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de febrer de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Eurofund està a punt de tancar la compra de 175.000 metres quadrats al polígon logístic Logis Empordà, als termes del Far d'Empordà i Vilamalla, al costat de Figueres, en els quals Amazon ha previst instal·lar-hi el seu hub logístic de referència a l’estat espanyol, segons ha avançat la publicació especialitzada Eje Prime. La gestora de fons la signarà a principis de març, a través del seu joint venture amb el grup britànic Logistics Capital Partners (LCP).

El terreny és propietat de Centrals i Infraestructures per a la Mobilitat i les Activitats Logístiques (Cimalsa), empresa pública de la Generalitat de Catalunya. D'aquesta manera, Eurofund i LCP es faran amb la propietat del sòl i s'encarregaran de promoure i gestionar el centre logístic en el qual s'instal·larà Amazon.


El Logis Empordà és un gran centre potencial logístic situat al nord de Catalunya, amb una clara vocació transfronterera. En un àmbit de 73 hectàrees, ja s'ha urbanitzat una primera fase amb 21 hectàrees, en la qual ja s'han instal·lat les primeres empreses, segons informa Empordà Info

El Logis Empordà forma part d'un gran hub logístic del Far–Vilamalla, que incorpora l'actual estació intermodal de Vilamalla, amb capacitat per gestionar mercaderia ferroviària amb contenidors, frigorífics, granels i automòbils.

 

Participació