Ple de l'Ajuntament de Girona

L’Ajuntament de Girona aprova adquirir 3 autobusos i actuar en centres educatius per 215.000 euros

Part de les propostes provenen del pla d’inversions elaborat pel Govern

El ple aprova destinar 500.000 euros a la compra de nous autobusos. | @girona_cat.
per NacióGirona, Girona | 9 de febrer de 2021 a les 09:56 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de febrer de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Girona ha aprovat aquest dilluns en el ple ordinari del mes de febrer, l’adquisició de tres autobusos, i diferents actuacions en centres educatius valorades en 215.000 euros. Les inversions relatives a l’adquisició dels vehicles s’ha aprovat per unanimitat; mentre que la inversió en els equipaments educatius s’ha aprovat amb els vots a favor de Junts, PSC, ERC i Cs, i amb l’abstenció del grup municipal Guanyem Girona.
 

Per una banda, el ple ha aprovat una modificació de crèdit de 500.000 euros per la compra de dos nous autobusos. D’aquesta manera es podrà començar el procés de licitació, adjudicació i fabricació dels vehicles, que hauran de ser entregats abans de finalitzar aquest 2021. D’altra banda, en el ple s’ha autoritzat també un aval a Transports Municipals del Gironès (TMG) perquè l’empresa de transport públic pugui comprar un autobús més, per 250.000 euros.
 

Instantània del ple virtual de l'Ajuntament de Girona celebrat aquest dilluns. Foto: @girona_cat.


Aquestes tres adquisicions permetran renovar la flota d’autobusos del transport públic. Els nous busos compten amb més capacitat, són menys contaminants i més eficients, suposen un cost menor en reparacions i són més confortables tant pels conductors com pels passatgers.
 

Per altra banda, l’Ajuntament de Girona ha acordat destinar 215.000 euros a actuacions en centres educatius. En concret, s’invertiran 35.000 euros a canviar les finestres del col·legi Verd, 40.000  euros per reparar la façana de l’Escola Santa Eugènia que dóna al carrer de la Maçana i 15.000 euros per millores a l’Escola Annexa. També es destinaran 100.000 euros a la compra de mobiliari i material per les escoles bressol municipal i, especialment, 20.000 euros pels canviadors de l’escola bressol Cavall Fort i 5.000 euros a millores a l’escola bressol El Tren.
 
Els dos autobusos i les inversions en centres educatius provenen del pla d’inversions elaborat pel govern de després que l’Estat eliminés el sostre de despesa per poder fer inversions extraordinàries durant aquest any.

 

Participació