La VIII Marxa per la Dignitat es deslocalitza i arribarà a Olot i a Girona aquest dissabte

A Catalunya, pel cap baix una desena de concentracions recordaran la tragèdia del Tarajal (Ceuta) ara fa set anys

La VIII Marxa per la Dignitat arriba també a la Garrotxa.
La VIII Marxa per la Dignitat arriba també a la Garrotxa. | @marxaporladig1.
NacióGirona
05 de febrer del 2021
El 6 de febrer de 2014 va marcar un abans i un després en la política migratòria a l'estat espanyol. A les 07:40 h del matí, entre pilotes de goma i gasos lacrimògens, es va arrabassar la vida i es van ofegar els somnis de, pel cap baix, 14 persones que intentaven creuar la frontera nedant fins a la platja del Tarajal, a Ceuta.

Des d'aquest mateix any es realitza en aquesta ciutat africana la Marxa per la Dignitat, un acte que reuneix centenars de persones i que enguany suma més de 300 suports, en record de totes les persones que van morir aquell dia i de totes aquelles altres que moren diàriament a causa de la cruenta realitat de les fronteres i de les polítiques migratòries. És un acte de denúncia davant les devolucions en calent, les devolucions exprés i la vulneració sistemàtica de Drets Humans a la frontera sud espanyola.

Davant la realitat de la pandèmia, aquest any no es podrà fer la multitudinària concentració a Ceuta. Per això, l'equip organitzatiu de la VIII Marxa per la Dignitat porta mesos plantejant alternatives perquè es realitzin accions, símbols i gestos des de diferents ciutats sota el lema "Davant de les polítiques de mort: Memòria, vida i drets".

El divendres 5 de febrer a les 19:00 h es realitzarà una taula rodona en línia des del Facebook de la Marxa per la Dignitat: @VIIIMARCHAPORLADIGNIDAD, que en algunes ciutats també es retransmetrà en espais públics.

El dissabte 6 de febrer a les 12:00 h es faran manifestacions, concentracions i actes amb lectura de manifestos en diverses ciutats, com Olot i Girona i, fins i tot, en d'altres països. Sempre respectant i complint en tot moment les mesures sanitàries i protocols de seguretat corresponents.

Podeu consultar-se en quines ciutats es realitzaran els actes en el següent mapa que s'anirà actualitzant cada dia amb més informació: 


A Catalunya, la VIII Marxa per la Dignitat tindrà accions en vora una desena de localitats: Badalona, Cubelles, Girona, Mataró, Olot, Reus, Sant Pere de Ribes, Sitges, Tarragona, Vilanova, entre d'altres.

Què: Taula Rodona i Concentracions
Quan: 5 i 6 de febrer de 2021
On: Streaming de Facebook i diverses ciutats (vegeu el mapa).

Dissabte 6 de febrer a les 12h
Olot - Firal Petit
Girona - Pont de Pedra
Badalona - Platja d'el coco
Cubelles- Davant de l'Ajuntament
Sant Pere de Ribes - Davant de l'Ajuntament
Sitges - Davant de l'Ajuntament
Tarragona - Plaça Corsini
Vilanova i la Geltrú - Plaça de la Vila
Reus - Plaça de la Farinera
 

Cartell del actes que es faran divendres i dissabte a Olot. Foto: Tarajal2021.


Podeu descarregar-vos des d'aquest vincle el dossier informatiu sobre els fets del Tarajal.