Música medieval

​Els instruments de la Portalada de Ripoll sonaran a la Casa de Cultura de Girona

El concert es farà aquest divendres, 22 de gener

per Redacció, 22 de gener de 2021 a les 11:11 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de gener de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest divendres, 22 de gener, es realitzarà  a Girona un  concert de música medieval com a acte de cloenda de les activitats entorn del projecte “Despertant instruments adormits a Girona”, que es van desenvolupar a la ciutat  entre el 20 de febrer i el 20 de març de l’any 2020 i que va quedar aturat a causa de  la pandèmia.

El concert serà a l’auditori Josep Viader de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona a les 8 del vespre i serà ofert pel grup d’intèrprets especialitzats en instruments i repertoris de l’època medieval – Antoni Madueño i L’Incantari (Arturo Palomares, Lucia Samitier i Ana Cerezo). L’alcaldessa de la capital Gironina,  Marta Madrenas, i l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell han confirmat l’assistència a aquest acte que posarà el punt final a aquesta col·laboració entre els dos municipis.


"Despertant instruments adormits" és una iniciativa que forma part del projecte europeu Awakening European Sleeping Instruments per a la difusió dels instruments i de les músiques creades al voltant de la portalada del monestir de Santa Maria de Ripoll durant l’edat mitjana. El mes de febrer del 2020 el projecte va arribar a Girona i, a causa de la pandèmia, algunes de les activitats es van anul·lar. En aquell moment es van mostrar instruments reproduïts en elements arquitectònics de la ciutat com els de Sant Pere de Galligants o la catedral de Girona. L’experiència, oberta a tots els públics i de caràcter participatiu, incloïa una exposició, visites guiades i tallers, com el de construcció d’instruments i música en directe amb els instruments construïts.

El projecte és coordinat per l’artista, musicòleg i intèrpret especialitzat en el repertori trobadoresc i l’organologia medieval Antoni Madueño, que també construeix els instruments de corda que utilitza als seus concerts. Aquesta iniciativa ha comptat amb el suport del programa Creative Europe en el marc de la Comissió Europea per als sectors culturals i audiovisuals i de la Candidatura de la Portalada de Ripoll al Patrimoni Mundial de la Unesco, i hi han col·laborat el Museu de la Catedral de Girona i el Museu d’Arqueologia de Catalunya a Girona.


Les entrades (3 €) s’han de comprar anticipadament a la pàgina web de la Casa de Cultura (casadecultura.cat) o a la mateixa secretaria de dilluns a divendres, de 9:30 a 18 h.

 

Participació