Guanyem Girona denuncia «l’ús partidista» del correu electrònic per part de Marta Madrenas

En un missatge enviat a tots els treballadors de l’Ajuntament, la batllessa els demana “col·laboració” per a revertir la votació del ple que tira enrere les inversions

Marta Madrenas, batllessa de Girona.
Marta Madrenas, batllessa de Girona. | ACN.
NacióGirona
21 de gener del 2021
Actualitzat a les 11:20h
Guanyem Girona ha denunciat “l’ús partidista” del correu electrònic d’Alcaldia, que dimarts va enviar a tots els treballadors de l’Ajuntament un missatge on se’ls demanava “col·laboració” per a revertir una votació sobre les inversions del ple de dilluns, quan l’equip de govern no va aconseguir aprovar-les pel vot contrari de tota l’oposició.

Des de Guanyem denuncien que es tracta d’un “ús clarament partidista de la institució”, una denúncia que també reivindiquen tots els sindicats que representen els treballadors del Consistori, que han emès un comunicat conjunt on qualifiquen el missatge de la batllessa “d’inadequat” i afirmen “que la millor demostració de la valoració del nostre treball seria escoltar i treballar en les nostres reivindicacions”.
 
Guanyem ha definit el missatge de Madrenas com a “inaudit” i ha recordat que mai s’havia utilitzat la llista de correus electrònics dels treballadors amb “aquesta clara intencionalitat partidista”. Des del grup municipal expliquen que els missatges a tots els treballadors només s’envien en ocasions assenyalades i despolititzades.

Des de Guanyem recorden que el codi ètic signat per tots els regidors, inclosa Marta Madrenas, indica que les persones subjectes al document han de comportar-se amb els següents principis ètics: “Imparcialitat, independència i neutralitat, garantint les condicions necessàries per a una actuació independent i no condicionada per conflicte d’interessos”. Des de Guanyem han advertit que estudiaran si s’ha incorregut en una infracció del codi èticde l'Ajuntament de Girona.
 
Des del principal partit a l’oposició subratllen que és un fet “simptomàtic que demostra la feblesa d’un govern en minoria incapaç d’arribar a acords amb la resta de forces polítiques”. “Girona no es mereix que s’utilitzi la institució per fer campanya i intentar posar en contra de la resta de grups municipals totes i les treballadores i treballadors de la casa”, han advertit en un comunicat, on han reclamat a Madrenas que “es dediqui a governar la ciutat”.