procés català

Bona rebuda de l'exposició «Amnistia Ara» d'Òmnium Cultural a Olot tot i el confinament perimetral

La mostra, que reprodueix 200 cel·les amb bolígrafs, s'ha instal·lat davant de l'església de Sant Esteve

per NacióGarrotxa , Olot, 19 de gener de 2021 a les 15:06 |
Una olotina signa a favor de l'amnistia en l'exposició d'Òmnium davant l'església de Sant Esteve. | ACN.
Òmnium Cultural ha traslladat l'exposició Amnistia Ara a Olot aquest diumenge. La mostra, instal·lada davant de l'església de Sant Esteve de la capital de la Garrotxa, mostra 200 cel·les amb fotografies i bolígrafs que representen uns barrots.

La iniciativa cerca continuar recollint signatures en favor de l'amnistia per als presos polítics i els exiliats. De moment, la campanya té una "molt bona rebuda" a la capital de la Garrioitxa, malgrat que el confinament perimetral no permet que altres visitants puguin acostar-se a signar. Les signatures també es poden estampar a la Llibreria Drac.


Abans de la firma per a l'amnistia, la persona que col·labora amb la causa retira un bolígraf d'una de les cel·les, d'aquesta manera simbolitza que "s'allibera" part de la instantània. Un cop ho ha fet, la persona signa, aporta les seves dades personals i s'emporta el bolígraf a casa.
  La presidenta d'Òmnium Garrotxa, Núria Bataller, explica que els fa il·lusió rebre l'exposició i assenyala que cerquent altres llocs a la comarca per a poder aplegar més signatures. En aquest sentit, Bataller explica que es troben amb persones que voldrien firmar per a donar el suport a l'amnistia, però que no poden fer-ho perquè no poden sortir del municipi.

De moment, Òmnium Cultural ha instal·lat un centenar de punts fixos arreu de Catalunya per a recollir adhesions per l'amnistia i el dret a l'autodeterminació. L'objectiu és aconseguir el màxim de recolzaments possibles dels ciutadans per manera que l'estat espanyol "reconegui l'existència d'un conflicte polític a Catalunya", un conflicte que "només es pot resoldre" a través d'una llei d'amnistia i "fent possible l'exercici del dret a l'autodeterminació".

 

Participació