Eleccions al Parlament de Catalunya 14-F

Teresa Jordà defensa a Olot la urgència de la variant per a fer «una ciutat sostenible i segura»

La candidata gironina d'ERC, junt amb el garrotxí Bartomeu Compte, se sorprèn que els socialistes insisteixin en el 14-F "per sobre dels criteris sanitaris quan el seu candidat és el ministre de Sanitat"

per Xavier Borràs , Olot, 13 de gener de 2021 a les 15:49 |
Bartomeu Compte i Teresa Jordà aquest matí a la plaça Mercat d'Olot. | Martí Albesa.
La candidata d’Esquerra Republicana per Girona a les eleccions al Parlament, Teresa Jordà, ha manifestat avui des d'un faristol muntat a la plaça Mercat d'Olot –juntament amb el candidat republicà de la Garrotxa, Bartomeu Compte–, que per fer una ciutat sostenible i segura, cal "una variant amb urgència, una variant dimensionada al trànsit intercomarcal on hi hagi una regulació de transport internacional i, sobretot, una variant respectuosa perquè transita dins un parc natural i per terrenys d’alt valor agrícola".

El candidat garrotxí, Bartomeu Compte –exsecretari general de CCOO a les comarques gironines–, resident a Besalú, ha manifestat que d'ERC volen que la Garrotxa sigui la comarca capdavantera en sostenibilitat, amb tot el que així comporta. "Volem una mobilitat sostenible, apostar de veritat per les energies renovables, el patrimoni natural i immaterial, ser la comarca amb més carrils bici i que més cuidi els seus productes de proximitat".


“La Garrotxa té l’oportunitat de ser un referent d’un model de turisme sostenible que respecti l’entorn i potenciï aquells trets que tant ens caracteritzen com la gastronomia i una indústria que vol apostar per la innovació i pel valor afegit; i lluitant contra la precarietat laboral”, ha afegit el número 4 de la candidatura republicana a la demarcació de Girona, que encapçala Teresa Jordà, seguida de Sergi Sabrià i Anna Caula.
 

Bartomeu ha dit, en aquest sentit, que per a fer realitat aquests reptes a la Garrotxa “necessitem al Parlament persones que capaces d’escoltar el territori i traslladar les seves necessitats a Barcelona per trobar-hi solucions”.  
 

“La Garrotxa necessita representants polítics que facin territori, que escoltin la veu del carrer, de les entitats i associacions, de les empreses, del sector públic”, ha conclòs el candidat republicà  a la comarca.  

Amb les eleccions del 14-F a la vista

L'actual consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, ha manifestat que se “sorprén que els socialistes insisteixin en el fet que s'han de convocar les eleccions tant sí com no per sobre dels criteris sanitaris quan el seu candidat el ministre de Sanitat”.

“Dilluns ja vam demanar no fer electoralisme amb aquesta decisió. Però veiem com alguns partits han optat per pressionar al Govern i posar els interessos partidistes per sobre dels del conjunt de la ciutadania”, ha manifestat.
 
Jordà ha defensat que les eleccions al Parlament s’han de convocar “primant criteris sanitaris i garantint el dret a vot de tothom”, un fet que porta a pensar que tant des del Govern com des de les files independentistes aviat s'acordarà posposar la data del 14-F pel cap baix fins al mes de maig.

Altres notícies que et poden interessar

 

 

Participació